Braun Skin i-expert IPL értékelés: Intelligens epilátor, amely helyetted gondolkodik

Braun Skin i-expert IPL értékelés: Intelligens epilátor, amely helyetted gondolkodik

A nyár közeledtével nagyon megörültem a lehetőségnek, hogy alkalmam nyílt kipróbálni az új Braun Smart Skin i-expert IPL epilátort. Rendkívül gyors és kényelmes IPL szőrtelenítést ígér, amely leginkább a bőrt védelmező mobilalkalmazásnak, intelligens funkcióknak és technológiának köszönhető. Értékelésünkből megtudhatja, hogy állta meg helyét a valódi tesztelés során.

Előnyök

  • Mobilalkalmazás
  • Eredmény már 2-3 használat után
  • 3 cserélhető fej
  • Szép formatervezés
  • Magas villanófény szám
  • Brazil szőrtelenítéshez is alkalmas

Hátrányok

  • Az indítógombot folyamatosan tartani kell
  • Magasabb beszerzési ár

Az értékelés összefoglalója:

Általános információk – ez az intelligens epilátor minden bőrtípusra alkalmas és gyakorlatilag a test egész felületén használható. Hálózati csatlakozással működik és 400 000 villanófény kibocsátást kínál.

Használati utasítás – a kézikönyvben található használati utasítás elegendőnek bizonyul, a gyakorlatban a használat során a legnagyobb segítséget a mobilalkalmazás nyújtja.

Előkészítés a használatra – a használat előtt a készüléket párosítani kell a telefonnal és el kell végezni a bőrtónus felismerő tesztet.

Vezérlés – a beállítások többsége a meglehetősen intuitív mobilalkalmazásban történik.

Kezelés – a klasszikus kialakításnak köszönhetően a kezelés nagyon egyszerű, a tápkábel csak helyenként okozhat gondot.

Zajszint – a készülék ventilátora nem mondható hangosnak, nem kell attól tartania, hogy esetleg nem fogja hallani a televíziót.

Fájdalom – a kezelés túlnyomó részét a villanófény legnagyobb intenzitásával bírtam, ez azonban az érzékenyebb területeken már kellemetlen lehet.

A bőr reakciója – a használat során semmilyen negatív reakciót nem tapasztaltam.

Hatás – az első látható eredmények körülbelül a harmadik használat után észlelhetőek, a hatás azonban nem egyforma a test minden részén.

Összegzés – az epilátor ideális választás az igényes felhasználók számára, akik értékelik a tetszetős kialakítást, gyors használatot, a mobilalkalmazás által nyújtott kényelmet, és akiket nem riaszt el a viszonylag magas ár.

Általános információk

A Braun Skin i-expert egy mobilalkalmazáson keresztül vezérelt intelligens IPL epilátor. Ennek, valamint a további fejlett technológiáknak, mint az UV szűrővel ellátott bőrtónus érzékelőnek köszönhetően ez az epilátor a magasabb árkategóriába sorolható. Az epilátor igazán hosszú élettartammal kecsegtet, valamint átlagon felüli, 400 000 villanófényt kínál. Hogy jobban el tudjuk képzelni mit is jelent ez – a teljes láb, hónalj, felső ajkak és intim részek epilálásához körülbelül 1 250 villanófény mennyiségre volt szükségem. Ezek alapján az epilátor kb. 320 alkalmazást bír ki.

A készülék szinte az összes bőrtípusra alkalmas, kivéve a legsötétebbet, és az összes szőr típusra, kivéve a legvilágosabbat. Előnynek számít, hogy a bőrtónus érzékelőnek köszönhetően a készülék saját maga felismeri a bőr tónusát. Ez azért is nagy előny, mert az emberi bőr nem mindenhol egyforma színű, de a 10 intenzitási szintnek köszönhetően a készülék automatikusan alkalmazkodik ezekhez a változásokhoz.  Ezek után a 3 üzemmód közül mindeki kiválaszthatja a számára megfelelőt.

Az epilátor egy fényűző kivitelű táskában kerül forgalomba, amelyben ezen felül cserélhető fejek és Venus márkájú borotva is található. Más konkurens cégek modelljeitől eltérően a védőszemüveg nem tartozék, de a használat során nem hiányoltam. A felhasználási lehetőségek széles skálája viszontnagy plusz, hiszen a brazil epilálásra, vagyis az intim részek teljes szőrtelenítésére is alkalmas. A konkurens cégek termékei gyakran csak az ágyék területeire alkalmasak.

A Braun Skin i-expert szőrtelenítő paraméterei  Értékek
Villanások száma 400 000
Érzékenységi fokozatok 1–3
Intenzitási szintek 10
Típus I–V
Módok Kézi
Bőr hűtése Ne
Tápellátás Hálózati
Kiegészítők Klasszikus fej, precíziós fej, széles fej, borotva

Használati útmutató

Amennyiben már van némi tapasztalata az IPL epilátorral, nincs is nagyon szüksége a használati útmutatóra, a mobilalkalmazással történő munka pedig viszonylag intuitív. A használati utasításban megtalálja, melyik részek milyen ajánlott módszerrel epilálhatóak, hogyan kell elvégezni a bőrtónus felismerő tesztet, ezen felül a karbantartással kapcsolatos információkról és sok másról is olvashat. Természetesen a mobilalkalmazás használata is megtalálható az útmutatóban.

Felhasználási előkészületek

Az epilátor összes funkciójának teljes körű használatához a mobilalkalmazás letöltése szükséges (QR kódot a csomagban találja), a készüléket párosítani kell a telefonnal és felhasználói fiókot kell létrehozni. Minden viszonylag gyors és egyszerű, eltekintve attól, hogy az elején ismeretlen októl fogva az epilátor minden ki- és bekapcsolásakor újra meg kellett adni a Wi-Fi jelszót, amely elég bosszantó volt. Ez a probléma azonban később magától megoldódott.

Használat előtt elég elvégezni a bőrtónus tesztet a mobilalkalmazás segítségével. Szintén az alkalmazásban választó ki a szőrtelenítésre szánt testrész, a megfelelő szín, a szőr sűrűsége és a szőrtelenítési mód (aszerint, hogy a gyors eredményt, vagy a bőr kényelmét részesíti előnyben). A mobilalkalmazás ezeknek a paramétereknek alapján elkészíti a kezelési tervet és azok várható számát.

Vezérlés

A vezérlés nagyon egyszerű, a készülék testén mindössze két gomb található – az egyik a villanófény kioldására, a másik pedig az érzékenységi mód kiválasztására szolgál. A mobilalkalmazás segítségére lesz a megfelelő beállítás elérésében. Mindezek mellett a megfelelő fej, valamit a szőrtelenítési mód kiválasztásában is segítséget nyújt (egyedi villanások vagy folyamatos mozgás).

Az alkalmazásból a maradék villanások száma is megtudható, valamint a haladási szint is nyomon követhető. A szőrtelenítés során a fedettségi információk is ellenőrizhetőek, ezek azonban számomra néhol elég pontatlannak tűntek – az alkalmazás szerint már mindkét lábamnak szőrtelenítve kellett volna lenni, a valóságban viszont csak az egyik lábamnál tartottam.

Kezelés

A Braun epilátor klasszikus kialakítású, jól illeszkedik a kézbe. Nem mondható különösen nehéznek és nem is csúszik ki a kézből. Nem akkumulátoros készülékről van szó, a használat során fontos a hálózati csatlakozás, amely kissé korlátozó lehet. Másrészt viszont nem kell várni a készülék feltöltésére, mivel az mindig készen áll a használatra.

A készülék használata során végül is az egyetlen zavaró tényező a villanófény automatikus kibocsátásának a hiánya volt. Amennyiben nagyobb területet szeretne szőrteleníteni egyszerre, a gombot folyamatosan tartani kell, ami eléggé fárasztó. A konkurencia termékeinél találkoztam olyan készülékkel, amely automatikus üzemmóddal rendelkezett, tehát elég volt bekapcsolni és a készülék a bőrrel való megfelelő érintkezés során magától kibocsátotta a villanófényt.

A villanófény sebessége viszont előnynek számít, egyes konkurens modelleknél a villanások között akár 4-5 mp szünetre is szükség van, ennél a készüléknél viszont 1 mp, néha még kevesebb is elég. A szőrtelenítés tehát gyors – különösen a villanófény alacsonyabb intenzitásánál.

Zajszint

Mivel olyan készülékről van szó, amely használat során felmelegszik, a ventilátor enyhe zajával számolni kell. A zajszintet alapvetőnek mondanám, szőrtelenítés során bátran lehet sorozatot nézni, és a szomszédok sem fognak az ajtón dörömbölni a zaj miatt.

Fájdalom szintje

Az IPL szőrtelenítés legtöbbször gyakorlatilag fájdalommentes, az érzékenyebb területeken azonban többé-kevésbé „csíphet“ és a meleg érzés sem mindig kellemes. Olyan területeken, mint az ágyék, a térd hátsó része vagy a combok belső része, alkalmanként a legérzékenyebb módot kellett választanom, mivel a nagy intenzitású villanások fájdalmat okoztak. Pozitívumnak számít, hogy csak meg kell nyomni a gombot, nem kell bonyolult beállításokkal foglalkozni.

Ez a kellemetlen érzés, sőt, időnként fájdalom, nem volt állandóan jelen, volt, hogy a szőrtelenítés során gyakorlatilag az összes kezelt felületet a legnagyobb intenzitással kezeltem, míg más alkalmakkor a legérzékenyebb mód is kicsit kényelmetlen volt. Ez valószínűleg az általános állapottól, esetleg a bőr irritációjától is függ. A konkurens termékeknél hűtési funkcióval ellátott fejjel is találkoztam. Kár, hogy ez a készülék nem rendelkezik valami hasonlóval, hiszen minden bizonnyal hűsítő funkcióval az érzékenyebb területek szőrtelenítése kellemesebb lenne.

A bőr reakciója

A szőrtelenítés után általában semmi elváltozást nem vettem észre a bőrön. Időnként előfordult enyhe bőrpír, ezt azonban a szőrtelenítés előtti borotválás is okozhatta. Hosszú távú mellékhatások nem jelentkeztek.

Az IPL-lel kapcsolatos korábbi tapasztalataim alapján különös figyelmet fordítok az anyajegyekre és más pigment foltokra (már előfordult, hogy az IPL villanófénnyel megégettem az anyajegyet), azonban valószínűleg tévedésből valamelyiken így is áthaladtam, de nem történt sérülés. Mindenestre azt javaslom, hogy az anyajegyekre fordítsunk nagyobb figyelmet és próbáljuk őket elkerülni a szőrtelenítés során.

Hatás

Az epilátort Phototyp III-ként használtam és nagyon gyorsan működött. Már 2-3 használat után észrevettem, hogy egyes terülteken, legfőképpen a lábakon és az ágyékon ritkább a szőrzet és a növekedés lelassult. A szokásos napi borotválástól nagyon gyorsan eljutottam a heti kétszeri alkalomhoz, ami mindenképpen kellemes előrejutást jelent. A szőrtelenítés során leggyakrabban a lehető legnagyobb villanófény intenzitást használtam, az alacsonyabb intenzitás használatánál valószínűleg kicsit tovább kell várni a látható eredményre.

A hónalj területén nem tapasztaltam jelentős változást, ez azonban valami okból kifolyólag más készülék használatakor is előfordult velem. Előfordulhat, hogy egyes területeken a hatás később vagy kisebb mértékben jelentkezik.

Összefoglalás

A Braun Skin i-expert IPL epilátor egy prémium modell, amelyet kifejezetten az igényes felhasználóknak tudok ajánlani. Ha belefáradt a használati útmutató lapozgatásába és előnyben részesíti az intuitív mobilalkalmazást, ez a modell a tökéletes választás. Elegendő megadni az adatokat a mobilalkalmazásban, az alkalmazás személyre szabott kezelési tervet készít, és teljes képet biztosít a szőrtelenítés folyamatáról. Ehhez azonban az szükséges, hogy az alkalmazás használata és egyes adatok kitöltése ne okozzon gondot, különben nem fogja kihasználni a készülék adta lehetőségeket.

Legfontosabb előnynek a magas villanásszámot, a felhasználás variálhatóságát (az intim terültekre is), a gyors eredményt (az én esetemben kb. 3 alkalmazás után), a mutatós kialakítást és az egyszerű használatot tartom. Legnagyobb hátránynak az automatikus mód hiánya bizonyult (a szőrtelenítés során állandóan tartani kell a nyomógombot), valamint a bőr hűtése is hasznos funkció lenne.

Premium értékelés

Megbeszélés és konzultáció

Kérdezz bármit, ami érdekel

Položte dotaz

Odpovědět na dotaz

Nenašli jste v diskuzi odpověď? Zeptejte se a naše redakce na praktické a zajímavé dotazy najde odpověď.