A 10 legjobb fűnyíró traktor értékelése és összehasonlító tesztje 2024

A fűnyírókkal ellentétben a fűnyíró traktorok számos egyéb munka elvégzésére is alkalmasak lehetnek, az anyag áthelyezésétől egészen a kisebb szántások elvégzéséig. A gyártók határozzák meg, milyen területre alkalmasak, ezért mi is ezen felosztás szerint csoportosítottuk a termékeket.

Hogyan hasonlítjuk össze a fűnyíró traktorokat?

A traktorok összehasonlítása a motor teljesítményén, a vágási szélességen és a fontos paramétereken alapul. Míg a sík területre gyakorlatilag bármilyen fűnyíró traktor megfelel, a dombos területre nagy teljesítményre van szükség, amire az alábbi cikkben részletesen is kitérünk.

Az egyes modelleket nem csak a teljesítmény és a vágási sebesség szempontjából értékeljük. Az anyagra, a felhasználói véleményekre, a kiválasztott márka jó hírnevére és a szerviz elérhetőségére is összpontosítunk. Az eszközök összehasonlításakor a következő paraméterekre fordítunk különös figyelmet:

 • A motor teljesítménye és térfogata
 • Sebességváltó típusa
 • A kés magasságának és szélességének tartománya
 • Magasságbeállítás fokozatainak száma
 • Kések száma és a gyűjtőkosár térfogata
 • Tartály térfogata
 • Olyan funkciók, mint például a mulcsolás
 • A gép súlya, tárolási lehetőségek és márkája

A fűnyíró traktorok a drága felszerelések közé tartoznak, melyeket valószínűleg nem fog minden évben vásárolni. Éppen ezért kell nagyobb figyelmet fordítani a megfelelő modell kiválasztására. A témakört illető jobb tájékozódás érdekében elkészítettük a Hogyan válasszunk fűnyíró traktort című cikkünket.


A legjobb fűnyíró traktorok az összehasonlítás alapján

Sorrend Termék Típus Fűgyűjtő űrtartalma (l) Tömeg (kg) Megközelítőleges ár Aktuális ár
Top 1 Motoros 150 115 699 900 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 2 Motoros 200 150 808 990 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 3 Motoros 150 115 499 990 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 4 Motoros 190 150 609 998 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 5 Motoros 200 150 649 899 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 6 Motoros 200 163 849 900 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 7 Motoros 130 120 529 290 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 8 Motoros 200 150 719 990 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 9 Motoros 220 252 854 600 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 10 Akkumulátoros 150 140 599990 Mutasd az ajánlatokat

Hogyan válasszunk fűnyíró traktort

A kerti fűnyíró traktor elengedhetetlen segítőtársa mindazoknak, akik rendszeresen foglalkoznak nagyobb, 500 m2 feletti füves terület kaszálásával. Amennyiben nagyobb kerttel rendelkezik, vagy egy sokoldalú eszközt keres a ház körüli egyéb teendők elvégzéséhez, abban az esetben a megfelelően kiválasztott fűnyíró traktor nagy segítséget jelenthet.

A választásnál jelentős szerepet játszik a fűnyíró traktor szerkezete és motor felépítése, amelytől az egész teljesítmény függ. Ez a cikk praktikus segítőtársa lesz a fűnyíró traktor kiválasztása során. Ennek mindenekelőtt a terület adottságainak és tagoltságának kell megfelelnie. Ezek a tényezők a legfontosabbak.

A cikkben fokozatosan leírjuk, hogy a fűnyíró traktor milyen típusú kert számára ajánlott, megfogalmazzuk a traktor és a rider közti különbséget, valamint megvizsgáljuk a teljesítmény és a vágási szélesség közti összefüggést. A mechanikus és hidrosztatikus váltó közti különbségre is rámutatunk. A választás során a vágási magasságra is érdemes odafigyelni. Befejezésül a kiegészítő felszereltségekre, a szerviz lehetőségére és az ártartományra is kitérünk.

Hogyan válasszunk fűnyíró traktort – röviden:

Még mielőtt belekezdene a fűnyíró traktor kiválasztását részletesebben leíró útmutató tanulmányozásába, megemlítenénk néhány alapvető szempontot, amelyet érdemes figyelembe venni a választás során.

 • A terület adottságai – A kaszálásra szánt terület mérete döntő szerepet játszik. A terep tagoltságát is tartsa szem előtt.
 • Megfelelő típus – A tagolt területű, fával és bokrokkal tarkított kisebb kertek számára válassza a mozgékonyabb ridert. A nagy füves területekhez egy hagyományos fűnyíró traktort szerezzen be.
 • Teljesítmény – A nagyobb teljesítmény megfelel pl. a lejtős, széles terepen, a sík területen viszont nagy különbséget nem fog jelenteni.
 • Vágási szélesség – A telek méretétől függ a megfelelő vágási szélesség kiválasztása. Az egyenes és kiterjedt terepen a megfelelő vágási szélesség 100 cm feletti, a kisebb, tagolt kertek esetén ez 70 cm körüli.
 • Megfelelő sebességváltó – A mechanikus váltók olcsóbbak. A hidrosztatikus sebességváltó drágább, viszont kényelmesebb és nem tartalmaz fogaskerekeket. Egy köztes változat is létezik variátor formájában.
 • Anyag – Az olcsóbb gépek pléh szerkezetűek, az igényesebb, tagolt és kavicsos terephez inkább ellenállóbb és robusztusabb acél vázat válasszon.
 • Állítható vágási magasság – A vágási magasság beállításának különféle rendszere létezik. Nem csak a maximum és minimum közötti különbség, hanem a két érték közti fokozatok száma is fontos.
 • Kiegészítők és funkciók – A traktorhoz különféle tartozékok csatolhatóak, kefék, hengerek, levegőztetők és számos más.
 • Szerviz és garancia – A szerviznél előnyös, ha a traktort nem kell sehova küldeni, hanem a szerelő házhoz jön. A pótalkatrészek elérhetőségét is ellenőrizze.

Fűnyíró traktorok típusai

Még mielőtt a gép egyes paraméterein kezdene gondolkodni, át kell gondolnia igényeit. Ezen kerti gépek alap kivitelezési szempontból két csoportba sorolhatóak:

 • fűnyíró traktorok
 • riderek

A fűnyíró traktorok a riderekkel szemben összetettebb gépek. A riderek könnyebbek, kisebbek és mozgékonyabbak. Mindkét megoldásnak megvannak a saját előnyei és a felhasználók különböző csoportjának jelentenek optimális megoldást.

Fűnyíró traktorok

A fűnyíró traktorok első ránézésre a robusztusabb gépek csoportjába tartoznak. Tulajdonképpen a mezőgazdasági traktorok kicsinyített változatáról van szó, tehát a motor az elülső maszk alatt található. Nagyobb teljesítményt kínálnak, a tengelyek között kaszaszerkezettel rendelkeznek, valamint számos kerti kiegészítő csatlakoztatásának lehetőségét kínálják.

A modern fűnyíró traktorok felépítésüknek és variálhatóságuknak köszönhetően a még a nehezen hozzáférhető helyeken is képesek elvégezni az igényesebb munkát. Esetükben azonban egy kicsit nehezebb súllyal kell számolni.

A piacon a hagyományos fűnyíró traktorokat neves és kiváló gyártók forgalmazásában találják meg, ezek között olyan főbb márkák szerepelnek, mint a Stiga, Husquarna, Honda, VeGA, Cub Cadet és John Deere.

Riderek

A rider első ránézésre egy kisebb gép, amely gyakran csak egy hengeres motorral rendelkezik. A legnagyobb eltérés már magán a formán is észrevehető. A ridereknél a motor ellenkező irányban van elhelyezve, mint a fűnyíró traktoroknál – a vezetőülés alatt. A vágóegység az első részen található, ami megkönnyíti a manőverezést.

Elsődleges feladatuk a kisebb, tagolt füves felületek kaszálása. Ha a kertjében több fa található, ezeket az akadályokat ki kell kerülni. A rider ezt gond nélkül lehetővé teszi.

A rider esetében Front Mower utóddal is találkozhat, amelynél az elülső kaszáló rész további tengellyel kiegészített. Ez a kisebb riderek felépítménye, amely megbirkózik a kaszálásra szánt közepes és nagy területekkel.

Motorizáció

A motor minden gép alapját képezi, lehet szó akár autóról, motorkerékpárról, kotrógépről vagy fűnyíró traktorról. A motor kiválasztására kellő hangsúlyt kellene fektetni. Kétféle motorral találkozhat, amelyek arányosan tükröződnek a fűnyíró traktor összteljesítményében, nevezetesen:

 • Egyhengeres fűnyíró traktor
 • Kéthengeres fűnyíró traktor

Egyhengeres motorral a 9 és 12 lóerős teljesítménnyel rendelkező gépeknél találkozhat. Ez a kisebb traktorok esetében teljesen minimumnak számít, amelyek inkább a sík felületekre és a kisebb füves területekre alkalmasak.

A kéthengeres változatoknál a teljesítmény a 24 lóerőt is meghaladhatja. Az ilyen gépek egy része általában nyomáskenéssel rendelkezik, amely lejtős terepen való közlekedésre teszi alkalmassá. Nem hiányzik a 4×4 meghajtás sem, amely a nehezen hozzáférhető helyeket is akadálymentesen leküzdi.

Optimális teljesítmény

Lehet, hogy úgy gondolja, érdemes többet fizetni egy erős motorért, azonban ez nem minden esetben igaz. A fűnyíró traktorok esetében sem jó ötlet túlságosan nagy teljesítményt választani. Kisebb területen nem fogja kihasználni a túl erős motor teljesítményét, cserében azonban nagy fogyasztásra számíthat. A motoregység térfogata is befolyásoló tényező, de a nagyobb térfogat nem jelent automatikusan nagyobb teljesítményt is. A piacon általában 300 és 500 köbcentiméter közötti lökettérfogatú motorokkal találkozhat, azonban nagyobb teljesítményű egységekkel is találkozhat.

Vágási szélesség Minimális teljesítmény (HP)
70 cm-ig 4,5 és több
100 cm-ig 10,5 és több
100 cm fölött 14 és több

 

A táblázatban megadott minimális értékek nem túlságosan taglalt, sík földterületnek felelnek meg. Ha dombok, emelkedők vagy egyéb kihívást jelentő terepviszonyok találhatóak a telkén, akkor legalább 20%-kal nagyobb teljesítményt ajánlunk.

Sebességváltó

A sebességváltó szintén a kerti traktor általános motorizációjához kapcsolódik, és külön fejezetet érdemel. Egy ilyen gépnél ez egy alapvető műszaki felszerelés, amelynek funkcionalitása és vezérlése a használat és a kaszálás általános kényelmében tükröződik. Rendszerint csupán három kivitel közül választhat:

 • mechanikus sebességváltó
 • hidrosztatikus sebességváltó
 • variátor

Mechanikus sebességváltó

A mechanikus sebességváltó olcsóbb megoldásnak számít. Ebben az esetben csak két lényeges alkatrészre kell odafigyelnie: az ékszíjra és a kenési területre. A rendszer működése nagyon egyszerű, vezetés közben különböző sebességfokozatok között válthat. És néhány ember számára, akit érdekel ez a technika, a váltás bosszantó lehet. Az olcsóbb modelleknél még a sebességváltáshoz meg is kell állni, ami nem ideális megoldás.

Hidraulikus sebességváltó

A mechanikus sebességváltó ellentéte a drágább hidrosztatikus változat. Ezek kifinomultabb termékcsaládokban jelennek meg. Ennél a típusnál a szivattyú játszik fontos szerepet. A traktor csak két pedált tartalmaz előre és hátramenethez, sebességváltás nélkül. Egyszerűen nyomja meg a gázpedált, és a gép nagyobb sebességre kapcsol. A magasabb vételár nagyobb kényelmet és a sebességváltó hosszabb élettartamát is jelenti.

Variátor

Az úgynevezett variátor a mechanikus és a hidrosztatikus sebességváltóval rendelkező traktorok közötti átmenetet jelenti. Bár váltással kell választani az előre- és hátramenet között, a tényleges vezetéshez nincs szükség váltásra, és a gép csak a pedálnak megfelelően gyorsít vagy lassít.

A Variátor egy továbbfejlesztett mechanikus sebességváltó, így nem kerülheti el az alkalmi karbantartást, például a régi szíj cseréjét. Cserébe azonban a felhasználó általában olcsóbban tudja beszerezni a traktort, mint a hidrosztatikus váltó esetében.

Vágási szélesség

A teljesítmény, valamint a műszaki kivitel helyes kiválasztását követően még egy fontos dolog eszünkbe jut. Ez nem más, mint a vágási szélesség. Ahogyan azt mindenki sejtheti, ez a paraméter elsősorban attól függ, hogy mekkora területet fog rendszeresen vágni. A vágási szélesség a vágószerkezetben forgó kések hosszától és számától függ (általában kettő, ellentétes forgásirányú, de néha csak egy).

Az alábbi információk segítségére lehetnek az ideális méret kiválasztásában.

Vágási szélesség Přibližná rozloha
60 cm körül 500 m2-ig
60 – 90 cm 3 000 m2-ig
90 –  100 cm kb. 4 000 m2
100 – 120 cm kb. 5 000 m2 és több

 

Ezt követően a terep felosztását is figyelembe kell venni. Ha nagy kertje van, de tele van különböző bokrokkal, válasszon egy olyan kisebb kerti traktort, amely jobban manőverezhető, azonban arról nem szabad megfeledkezni, hogy a fűnyírás több időt fog igénybe venni. Ha a kerti területen belül számos akadály található, a vágási szélességnek olyannak kell lennie, hogy a legszűkebb helyeken is könnyen átférjen. Egyes telkek annyira taglaltak, hogy jobban megéri hagyományos fűnyírót vásárolni.

Kések száma

A traktor vágórendszerében lévő kések száma is szorosan összefügg a vágási szélességgel. Mivel a hagyományos fűnyíró traktorok vágási szélessége egy méter körüli (néha több is), leggyakrabban két késsel felszereltek, amelyek szinkronban forognak úgy, hogy lefedjék az egész távot, de ne ütközzenek egymásba.

A 70-80 cm-nél nagyobb vágási szélesség esetén ügyeljen arra, hogy kétkéses rendszerről legyen szó, mert például egy méter hosszú penge már nagy kerületi sebességgel forog, és már az is károsíthatja, ha egy kis méretű kemény anyaggal érintkezik. A penge egyensúlya szintén befolyásolja a vágószerkezet jó működését. A kiegyensúlyozatlan penge rezgéseket okoz, és fokozatosan terheli a motort, ami a traktor tönkretételéhez vezethet.

A feltüntetett paraméterekből egyértelmű, hogy az egykéses rendszer kizárólag olyan traktorokba alkalmas, amelyek vágási szélessége 70-80 cm.

Vágási magasság

Amikor az egyes kerti traktorok specifikációit vizsgálja, a vágási magasságról és annak állíthatóságáról se feledkezzen meg. A gyártók általában a minimális és maximális vágási magasságot, valamint az e végértékek között fokozatmentesen beállítható lépések számát adják meg. Minél több fokozatban állítható, annál jobb és precízebb a fűnyírás.

Ha tehát a precíziós kertészkedésre szeretne összpontosítani, ezt a paramétert is tartsa szem előtt. A 25-30 milliméter körüli minimális vágási magasságot meglehetősen általánosnak tartjuk. A felső határ 90-95 milliméter körül mozog.

Mi legyen a lenyírt fűvel?

Fűnyíró traktor vásárlásakor ne csak arra gondoljon, hogyan vágja le a füvet a lehető leggyorsabban és legkényelmesebben, hanem arra is, hogyan hová fogja azt később tenni. Ez egyéni kérdés, és meg kell jegyezni, hogy a modern gépek széles termékválasztékában egyértelmű választási lehetőséget biztosítanak.

A levágott füvet a három leggyakoribb módon lehet feldolgozni:

 • fű gyűjtése a gyűjtőedényben
 • oldalkidobás
 • mulcsolás

 

Fűgyűjtés a gyűjtőedényben

Valószínűleg ez a legmegfelelőbb választás. A gyűjtőkosár rendszerint a fűnyíró traktor hátsó részén elhelyezett, és ebbe kerül a lenyírt fű. Ennek köszönhetően a traktor tiszta terepet hagy maga után. A kosár kiürítése két módon történhet:

 • Manuálisan – általában egy kar segítségével, ami egyes esetekben a traktor területének elhagyását igényli.
 • Hidraulikusan – automatikus ürítés a kezelőpanelen lévő gomb megnyomásával.

Ügyeljen a kosár űrtartalmának megfelelő méretére, amely biztosítja, hogy nem fog kelleni túl gyakran kiüríteni a kosarat. Az egyes modellek kisebb, 50 liter körüli űrtartalmat kínálnak. Egy jobb minőségű traktor azonban legalább 200 – 250 liter űrtartalmú kosárral ellátott. A lenyírni kívánt terület méretétől, a teljesítménytől, valamint a gép kivitelétől függően a kosár űrtartalma 300 – 350 liter is lehet.

Oldalkidobás

Némely traktor nem csupán gyűjtőkosárral ellátott, hanem oldalkidobást is kínál, esetleg egyedi kidobórendszerrel felszerelt. Így a lenyírt fű szabályos sorokba kerül. Ez a fű később megszárítható vagy érlelhető. Az oldalkidobás egy olyan praktikus segítő, amely akkor lesz hasznos, ha nagy területet szeretne lekaszálni.

Mulcsolás

Némely fűnyíró traktor mulcsolófejjel is ellátott. Ez az egyedi rendszer rendkívül apróra képes vágni a füvet. Ez az apróra vágott fű ezt követően a lenyírt gyepre kerül. Ez a folyamat egyfajta trágyázás, amely minden talajnak jót tesz.

Az apróra vágott fű nyáron nagyon praktikus védelmet nyújt az erős napsugarakkal szemben. A fű ezen ökológiai és kifinomult ártalmatlanításának lehetősége általában felár ellenében lehetséges.

Anyag

Az anyag, amelyből a traktor készült, befolyásolja annak általános tartósságát. Ezért fontos, hogy a vásárláskor azt vegye alapul, hogy mit szeretne a géppel csinálni – például, hogy csak alkalmanként tervez-e egy kis kertet nyírni, ahol nincs egyenetlen talaj, vagy gyakran fog egyenetlen kavicsos és sziklás terepen, járdaszegélyeken átkelni, vagy napi rendszerességgel fog-e nagy területeken füvet nyírni.

Az olcsóbb traktorok hajlított fémlemezből készült tartószerkezettel ellátottak, amelyhez a motor, a karosszéria és a vágószerkezet is csatlakozik. A tengelyek szintén fémlemezből készülnek, és a kormányrudak általában kevésbé tartósak. A drágább traktoroknál, amelyeknél nagyobb igénybevételre lehet számítani, gyakrabban használnak acél profilokat (az öntöttvas ritkábban fordul elő). Minél több elem készül kiváló minőségű fémből, annál tartósabb és gyakran drágább az adott traktor.

A vágókések anyagáról sem szabad megfeledkezni; ezek ideális esetben edzett acélból készülnek.

Funkciók

Nem minden ügyfél elégszik meg az alapvető felszereltséggel, ezért érdemes megemlíteni a fűnyíró traktorok további funkcióit. Ezek rendszerint a drágább modellekben találhatóak meg, esetleg felár ellenében elérhetőek.

 • Elektromágneses kioldó a fűnyíró szerkezethez – a fűnyírási folyamatot egyetlen gombnyomással indíthatja el, anélkül, hogy bármilyen karral manipulálnia kellene.
 • Sebességtartó berendezés– a sebesség állandó szinten tartása anélkül, hogy a lábát a gázpedálon kellene tartania.
 • Szervókormány – az autóipari rendszerhez hasonló rendszer. A kertben vagy durvább terepen való vezetéskor nélkülözhetetlen tartozék.
 • Fedélzeti számítógép – olyan elem, amely a kijelzőn keresztül tájékoztatja Önt arról, hogy milyen funkciókat használ, vagy értesít a gép állapotáról. Az is kényelmes, ha például előre beállított kaszálási módok állnak rendelkezésre, amelyek közül gyorsan és egyszerűen kiválaszthatja az, amelyiket használni szeretné.
 • Hidraulikus csatlakozók – a drágább kerti traktorok hidraulikus csatlakozókkal is rendelkeznek, amelyekhez számos egyéb tartozékot csatlakoztathat. Ezeket a kényelmi funkciókat a professzionális traktorhasználat során jobban fogja értékelni.
 • Antiscalp rendszer – a szélesebb vágási szélességet kínáló traktoroknak időnként problémát okoznak a terep egyenetlenségei, így a gyepfelület megsérülhet. Az Antiscalp rendszer azt jelenti, hogy a fűnyíró rendszer kerekeken elhelyezett, ami lehetővé teszi az egyenetlenségek áthidalását és a kés dőlésszögének beállítását

Multifunkcionális tartozékok

A legtöbb ember úgy véli, hogy a fűnyíró traktor lehetővé teszi, hogy kényelmesen lekaszáljon egy nagyobb füves területet. Ez igaz, azonban arról a tényről sem szabad megfeledkezni, hogy egy olyan többfunkciós eszközről van szó, amely számos más feladatot is képes elvégezni. Lehetőségei a praktikus kiegészítők beszerzésével bővülnek. Ahhoz, hogy az alább említett összes elemet csatlakoztathassa, természetesen rendelkeznie kell a megfelelő típusú fűnyíró traktorral.

 • Elülső seprőhenger – népszerű tartozék, amellyel gyorsan és kényelmesen eltávolíthatja például a kavicsot, vagy felsöpörheti a talajon lévő egyéb szennyeződéseket.
 • Utánfutó – a traktor hátuljára rögzíthető különböző méretű kocsik, amelyekkel bármilyen dolgot szállíthatsz – fát, kerti hulladékot, koszt stb.
 • Gyepszellőztető – elemek, amelyekkel megszabadulhat a csúnya moháktól és levegőztetheti a talajt.
 • Szóró berendezések – a szóró berendezések lehetővé teszik a fű vagy különféle növények gyorsabb elvetését.
 • Gyephengerek – vetésnél nélkülözhetetlen kellék, mely mindent szilárdan a talajba nyom.
 • Hótolólap – egy olyan segítő, amely különösen télen, a hóeltakarítás során lehet hasznos. E tartozék hatékonyságának növelése érdekében érdemes a kerti traktort hólánccal felszerelni.
 • Deflektorok a hátsó részhez csatlakoznak, és kiszélesítik a fűkidobó nyílását.
 • Alumínium rámpák – ha gyakran mozgatja a kerti traktort egyik helyről a másikra egy autóhoz rögzíthető utánfutó segítségével, a rámpák nélkülözhetetlenné válnak és biztonságot garantálnak.
 • Takaróponyva – ha kint, vagy előtető alatt tárolja a traktort, érdemes takaróponyvával letakarni azt.
 • Felemelhető gyűjtőkosár – érdekes eszköz a nagy és professzionálisan karbantartott gyepek számára. Megkönnyíti a gyűjtőkosár tartalmának kiöntését.

Szerviz és garancia

Egy fűnyíró traktor biztosan nem kis befektetés. Ha valaki mégis úgy dönt, hogy egy ilyen gépet vásárol, számolnia kell azzal, hogy a gépek ára pár százezer forinttól egészen több millió forintig terjed. Ebben az esetben elég meggondolatlanság lenne nem érdeklődni a szervizelés lehetősége, a garancia időtartama és hasonlók iránt. Tulajdonképpen olyan, mintha egy olcsóbb autót vásárolna.

A választás során ezek a tényezők döntő fontosságúak lehetnek. Egyes értékesítők az árban meghosszabbított garanciát is kínálnak, azonban azzal is érdemes foglalkozni, hogy mire vonatkozik a meghosszabbított garancia – például a motorra 5 év garancia, és a fűnyíró szerkezetre pedig 2 év garancia járhat.

Célszerű előre tájékozódni arról, hogy hol található a legközelebbi szerviz, esetleg arról, hogy van-e lehetőség arra, hogy a szakember közvetlenül Önhöz menjen. Egy ilyen gép szervizbe szállítása ugyanis elég körülményes lehet. Az adott modellhez kapható pótalkatrészek elérhetőségét is ellenőrizze.

Ár

A kerti traktor használatának lehetőségei nagyban függnek attól, hogy mennyit szeretne befektetni egy ilyen gépbe. Az egyes modellek ára akár a 7 000 000 Ft-ot is elérheti. Ha otthoni használatra, esetleg félprofi használatra szánt traktort keres, az ár természetesen merőben más lesz. A következő fejezet összehasonlítja az egyes árkategóriákba eső modelleket.

Ár 850 000 Ft-ig

Ha legfeljebb 850 000 Ft-ot tud költeni a fűnyíró traktorra, akkor sem kell kétségbeesnie, ugyanis ilyen áron is tud kiváló gépet vásárolni. Azzal azonban meg kell békélnie, hogy a kínálat nem lesz széles. Az alacsonyabb árkategóriában főként rider fűnyíró traktorokat talál. Legfeljebb 98 cm-es vágási szélességet kínáló modellekről van szó. A maximális teljesítmény nem haladja meg a 17 lóerőt. A legfeljebb 850 000 Ft-os árkategóriába tartozó gépek egy vagy két késsel ellátottak.

850 000 Ft-tól 1 700 000 Ft-ig

Ha több, mint 850 000 Ft-ot szeretne fűnyíró traktorra költeni, egészen széles választékra számíthat. Ezen ár szinte duplájáért 18-21 lóerő teljesítményre számíthat, és akár 102 – 105 cm-es vágási szélességre számíthat. Olyan kiegészítőkre is számíthat, mint a mulcsolás lehetősége, ezen felül a gép akár három kést is tartalmazhat.

1 700 000 Ft-tól 3 400 000 Ft-ig

4×4 meghajtású fűnyíró traktorok, amelyek akár 23 lóerő teljesítményt és akár 350 liter űrtartalmú gyűjtőedényt kínálnak. Ezért az árért ilyen kerti felszerelésre számíthat, sőt, a profi riderek is ilyen áron vásárolhatóak meg. Ebben a kategóriában jobb minőségű termékcsaládokat talál olyan kiváló gyártóktól, mint a Stiga, a Honda és a Husqvarna.

Ár 3 400 000 Ft felett

Elmondható, hogy ebbe a kategóriába olyan termékek sorolhatóak, amelyek otthoni használatra feleslegesek, inkább mindennapi, hosszú időn át tartó használatra szánták őket. A teljesítmény meghaladja a 25 lóerőt, a kosár űrtartalma akár 640 liter is lehet, a vágási szélesség 118 – 122 cm körüli. Ezen gépek akár négy késsel is rendelkezhetnek, felszereltségük átlagon felüli.

Fűnyíró traktorokkal kapcsolatos gyakran ismételt kérdések


Szerinted hasznos volt ez a cikk?
Visszajelzéseidet örömmel fogadjuk.

Fűnyíró traktorok
Átlagos értékelés 4.6 az 11 szavazatból