A 10 legjobb infraszauna az összehasonlító teszt alapján 2024

A test melegítése infravörös sugárzás segítségével már rég ismert eljárás. Ezen az oldalon egy olyan infraszaunát választhat, amely ezt az élményt az otthonába repíti.

Hogyan hasonlítjuk össze az infraszaunákat?

Az infraszauna kiválasztásánál a fő szempontot a fűtőtest típusa jelenti. Ez befolyásolja, hogy milyen mélyen hat az infrasugárzás a bőrbe, és annak milyen hatása lesz. A fűtőtestek számát és azok elhelyezkedését is megvizsgáltuk. A szauna felvett teljesítménye is érdekelt minket, mivel ez nem csupán a felmelegedés időtartamát, hanem az energiafogyasztást is befolyásolja. A kabin anyagát nem értékeltük, mivel minden felhasználónak mások az igényei.

A választás során a funkciók döntő szerepet játszottak. Ezek megkönnyítik az infraszauna használatát, vagy kényelmesebbé teszik azt. A funkciók szükségessége és választása bizonyos mértékig azonban szubjektív. Ennek ellenére azonban általánosságban elmondható, hogy minél több funkcióval rendelkezik a szauna, annál jobb. A legkedveltebbek közé a következők tartoznak:

 • Kívül és belül is elhelyezett kezelőpanel
 • Ionizátor
 • Fényterápia
 • Audio rendszer
 • Belső megvilágítás
 • Italra, magazinokra és egyebekre szolgáló tartó

Az összehasonlítás az egyes infraszaunákat érintő értékelések is tartalmaz. Ha át szeretné tekinteni az egyes paramétereket, vagy nem ért egyet választásunkkal és saját maga szeretné kiválasztani az infraszaunát, a Hogyan válasszunk infraszaunát című cikket ajánljuk figyelmébe.


Legjobb infraszaunák az összehasonlítás alapján

Sorrend Termék Személyek száma Teljesítmény (W) Megközelítőleges ár Aktuális ár
Top 1 1 1 700 648 590 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 2 2 1 350 342 154 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 3 1 1 600 349 900 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 4 2 1 750 410 602 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 5 2 1 700 824 925 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 6 2 1 700 554 925 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 7 3 4 500 684 394 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 8 4 4 000 1 124 925 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 9 1 1650 524 925 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 10 4 2580 729 Ft Mutasd az ajánlatokat

Hogyan válasszunk infraszaunát

Az infraszaunák ma már egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, mindezt elsősorban az emberi testre és pszichikára gyakorolt jótékony hatásainak köszönhetik. A következő cikkünkben részletesen végig vezetjük Önt ennek a készüléknek a kiválasztásán. Bemutatjuk azokat a paramétereket, melyekkel a választás során biztosan találkozni fog, valamint elmagyarázzuk, mire és miért kell ügyelnie.

Hogyan válasszunk infraszaunát – röviden:

 • Kapacitás – A kabint aszerint válassza ki, hogy hány személy fogja egyszerre használni a szaunát. Választhat egy, kettő, három, de akár öt és több személy számára megfelelő modellt is.
 • Fűtőtest – A szaunákban négy különféle típusú sugárzó található – kerámia, szénszálas, fény kerámia és full spektrumú. Ezekről bővebben egy külön fejezetben olvashat.
 • Kabin anyaga– Minden fának jellegzetes tulajdonságai vannak. A leggyakoribb a Hemlock, vagyis a kanadai fenyő.
 • Elhelyezés – Mérlegelje, hová fogja helyezni a szaunát. Ehhez igazítsa az infraszauna méretét és alakját.
 • Tapasztalat – Fogadja meg az ismerősei tanácsait, vagy keressen az interneten szakszerű értékelést.

A szaunák típusai

A szaunák gyökerei egészen Finnországba, az ezer tó országába nyúlnak vissza. A hagyományos száraz szaunának is innen ered a neve – finn. Ebben az északi országban minden faluban volt szauna, amelyben a lakosok pihenés, de a társasági élet miatt is összegyűltek. Mára a szaunázás a világ számos pontjára kiterjedt, legfőképpen az eljárás pihentető és egészségre gyakorolt hatásai miatt.

Más típusú szaunák is kialakultak, melyek számos tekintetben eltérnek a hagyományos típustól. Ezeket most röviden bemutatjuk, hogy legyen elképzelése arról, hogy miben is különböznek ezek a szaunák egymástól, és hogy el tudja dönteni, melyik felel meg Önnek a legjobban.

Finn szauna

Hagyományos száraz szaunáról van szó. Ez a típus a levegő magas hőmérsékletén alapul, amely kb. 100 °C körül mozog. A páratartalom viszont minimális, 5 % körüli. A magasabb páratartalom ilyen hőmérséklet mellett káros lenne az egészségre, mivel súlyos égési sérüléseket eredményezne. Éppen ezért az ilyen típusú szaunába sose lépjen be nedves testtel.

Nedves szauna

A száraz szauna ellentéte. A hőmérséklet alacsonyabb, nem haladja meg a 70 °C, a páratartalom viszont magasabb, egész 80 %. Ennek a szaunának további típusai is léteznek. Ismert például a római vagy török szauna, illetve a gőzfürdő.

Gőzszauna

A gőzszauna a nedves szauna egy speciális fajtája, amelyben a legmagasabb a páratartalom, de legalacsonyabb a hőmérséklet. Ez 40 °C körül mozog. Ezzel a típussal gyakran a vízi világokban vagy wellness központokban találkozhat, népi nyelven „gőz“ elnevezés alatt.

Bio szauna

A szauna legújabb típusa az úgynevezett bioszauna, amely a száraz- és gőzszauna előnyeit ötvözi. A hőmérséklet nem olyan magas, 60 és 70 °C körül mozog, miközben a levegő páratartalma 30 – 60 % tartományban mozog. Ezek a feltételek megfelelnek azoknak, akik nehezen viselik a hagyományos száraz szaunában a magas hőmérsékletet, a gőzben pedig a nedvesség nem megfelelő számukra.

Szívbetegek, gyerekek vagy kezdő szaunázók számára is alkalmas. Az ilyen típusú szaunákban gyakran használnak aromákat és illóolajokat, amelyek hozzájárulnak a relaxációhoz és ellazuláshoz, valamint a légutakra is jó hatással vannak.

Infraszauna

Az infraszauna a szauna különleges típusa, amely infravörös sugárzókat használ, sugárzása akár 4 cm mélyre is képes a bőr alá hatolni, ezáltal az egész testet képes felmelegíteni. Más szaunáktól eltérően nem a levegőt melegíti, de közvetlen a szövetre hat. Ezáltal a lakásba is alkalmas, mivel semmilyen negatív mellékhatása nincs. Az infravörös sugárzás nagyon hasonlít a napsugárhoz, azonban nincs negatív hatással a bőrre, annak színére és szerkezetére.

Fűtőtestek

Az infraszauna szívét az infrasugárzók alkotják, amelyek hőt termelnek. A piacon néhány fajtájukkal találkozhat, melyek eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek és beszerzési áruk is különböző.

Kerámia fűtőbetét

Magas, 250 és 300 Celsius hőfokra melegszenek. Ezért védőráccsal felszereltek. Előnynek számít a gyors felmelegedés és a hosszú, akár 60 év élettartam, ha a szaunát hetente 3-szor 45 percig használja. Az alacsony beszerzési ár is kedvező lehet. A magasabb fogyasztás viszont hátránynak számít.

Karbon fűtőbetét

Ezek a sugárzók 70 és 170 Celsius fok közötti felületi hőmérséklettel rendelkeznek. A felmelegedés hosszabb ideig tart, mint a kerámia fűtőbetétnél, viszont a fogyasztásuk kisebb. Hatékonyabbak és jobban szétosztják a sugárzást az infraszauna teljes területén. A kerámiával ellentétben viszont drágábbak, előállításuk ugyanis összetettebb. Ennek a típusú sugárzónak az élettartama akár 90 év is lehet.

Világító kerámia fűtőtest

Felületi hőmérsékletük még nagyobb, mint a hagyományos kerámia sugárzóknál, 300 és 500 Celsius fok között mozog. A melegen kívül fényt is sugároznak, melynek köszönhetően még jobb hatással vannak az egészségre. A gyors felmelegedés szintén előnynek számít, tehát nem kell sokáig várni a kabin előkészítésére. Az ilyen típusú sugárzók élettartama kb. 60 év.

Full spektrum fűtőbetét

A fűtőbetét legmodernebb típusa, szinte korlátlan élettartammal. Azonnal meleg, tehát nem kell egy bizonyos időt várakozással eltölteni a szaunázás előtt. Egyedüli, amely rövidhullámú sugárzást bocsát ki, amely a legmélyebbre hatol a bőr alá, és ezáltal a legjobb hatással bír az egészségre. Ezek a sugárzók a leghatékonyabbak és legtakarékosabbak. A felsorolt variánsokból a full spektrum infraszaunák a legdrágábbak.

Hullámhossz

Az anyagon kívül a hullámhosszra is oda kell figyelni, melyet mikronokban fejeznek ki.

 • IR-A – Rövid hullámok 0,07- 1,4 mikron hosszúságú. Képesek behatolni a bőr alatti szövetekbe, így a legnagyobb pozitív hatással vannak az egészségre.
 • IR-B – Közepes hullámok 1,4 – 3 mikron hosszúságúak. Nem hatnak olyan mélyen, mint az A típus, de szintén gyógyító hatással bírnak.
 • IR-C – 3 mikron feletti hosszú hullámok. Csupán a bőrt melegítik, minimális hatással vannak az egészségre, kizárólag melegítésről van szó.

A kabin anyaga

Maga a kabin szigetelt szendvicspanelből áll. Kívülről és belülről is fa burkolattal ellátott. Ez természetes megjelenést kölcsönöz neki, valamint kellemesebbé teszi a szaunában való tartózkodást. A választott fa típusától függően kellemes gyanta aroma is felszabadulhat. Az ajtók általában üvegből vagy felületi kezeléssel ellátott üvegből készülnek – edzett, füstölt. Ez alól a részben üvegezett kabin falak sem képeznek kivételt.

A piacon a gyártás során használt különböző típusú fával találkozhat. Csak Önön múlik, melyiket választja.

 • Hemlock – Kanadai fenyőből származó csomómentes fa. Nem tartalmaz gyantát, így semmilyen illatot nem áraszt. Színe a világos barnától egészen rózsaszínig terjed, vékony csíkozással díszített.
 • Cédrus – Fényűző kivitelű fa, amely nagymértékben tartalmaz esszenciális olajokat, tehát kellemes illatot áraszt. Nagyon ellenálló a nedvességgel szemben, ezért ideális az infraszauna építésére. Színe a világos barnától a sötétig terjed, csomómentes.
 • Skandináv lucfenyő – Kis csomókat tartalmaz, világos színű. Skandináv eredete miatt a fa sűrűsége nagyobb, mint a nálunk honos fenyőké.
 • Abachi – Ennek az afrikai fűznek az előnye az alacsony hővezető képesség. Ennek köszönhetően a bőrrel való érintkezés során nem éget. Ezért ezt a fát az olyan részek kialakítására használják, melyek érintkeznek a testtel, tehát padok, karfák és padlórácsok.
 • Osika – Ezen típusú fa tartós, csomómentes, finom erezetű. Mindezek mellett jó nedvszívó képességgel rendelkezik.

Felvett teljesítmény és fogyasztás

A felvett teljesítmény a felfűtési idő és a végleges teljesítmény szempontjából kulcsfontosságú szerepet játszik ezeknél a készülékeknél. A minőségi készülékeknél egyfajta képzeletbeli határnak az 1 700 W számít. Az alacsonyabb felvett teljesítménnyel rendelkező modelleknél a felfűtési idő hosszabb és a teljesítmény is alacsonyabb. A nagyobb felvett teljesítmény viszont a teljesítményre már nem lenne olyan hatással és a fogyasztásra is negatívan hatna.

Az infraszauna fogyasztása nem olyan magas. A következő táblázat áttekintést nyújt egy szaunázási alkalom költségeiről, átlagos 95.27 Ft/ 1kWh áram ár mellett.

Szauna típusa Átlagfogyasztás (kWh) Egy szaunázás ára (40 perc + 10 perc felmelegítés)
Infraszauna 1 személynek 1,3 127 Ft
Infraszauna 2 személynek 1,8 177 Ft
Infraszauna 3 személynek 2,7 270 Ft
Finn szauna 9 877 Ft

Felszereltség és kiegészítők

Az infraszaunák többségét ablakkal vagy szelőzéssel látták el, amely lehetővé teszi a levegő rendszeres áramlását a fülkében. A vezérlés fontos elemnek számít. Ez belül, kívül vagy egyszerre mindkét helyen megtalálható. Főleg az olcsóbb modelleknél találkozhat külső vezérléssel. Az eljárás során így nincs lehetősége a belső feltételek változtatására. Ezért ajánljuk, hogy olyan terméket válasszon, amelyik a kabinban is rendelkezik vezérlőpanellel, így Ön kényelmesen állíthatja a hőfokot és más paramétereket.

Másik fontos elem a kellemesnek számító padlófűtés. Ez a piacon elérhető szaunák többségében megtalálható.

Kényelem az infraszaunában

A háttámlák nem tartoznak a természetes kiegészítők közé, viszont hozzájárulnak a szaunában eltöltött ülés kényelméhez. Végül is el fog tölteni egy bizonyos időt a szaunában, és valószínűleg szeretné azt pihenéssel tölteni. A merev hát pedig biztosan nem tesz jót. Bár a legtöbb kabin felszereltségéhez a karfa nem tartozik hozzá, ez külön megvásárolható, mégpedig többféle kivitelben. A szaunákban a fűtőbetét takarót is gyakran használják karfának.

A friss és egészséges levegőről az egyes modelleknél az ionizátor gondoskodik, amely egyúttal a káros anyagokat is megszünteti. A fényterápia is a gyakori felszereltségek közé tartozik. Ebben az esetben LED diódákról van szó, melyeknek színét kívánsága szerint változtathatja. A színek emberi pszichikára gyakorolt hatását használják fel. Szükség szerint választhat olyan színeket, melyek kedvező hatással vannak a pihenésre, vagy éppen ellenkezőleg, olyanokat, amelyek serkentik a testet és az elmét.

Szórakozás az infraszaunában

Az olvasólámpa, az ital vagy könyv tárolására szolgáló polc, vagy a törölköző és fürdőköpeny számára szolgáló akasztó a kiegészítő felszereltségek közé tartoznak. A képzeletbeli hab a tortán az audio rendszer, amely lehetőséget nyújt a kabinban történő zenehallgatásra. Így lehetősége nyílik arra, hogy relaxációs zenét, hangoskönyvet vagy podcastot hallgasson szaunázás közben.

Az audio rendszer típusára érdemes odafigyelni. Egyes modellek csak az olyan készülékek csatlakoztatását teszik lehetővé, mint a telefon vagy mp3 lejátszó, mások beépített rádióval vagy SD kártya leolvasóval is felszereltek.

Méretek

Az infraszauna mérete attól függ, hogy egyszerre hány személy szeretné a szaunázás nyújtotta lehetőségeket kihasználni. A piacon egy, kettő és három személyes modellek találhatóak. Felbukkannak akár 5 és több személy befogadására alkalmas modellek is. A legkisebb infraszauna szélessége és mélysége körülbelül egy méter körül mozog. A több személy számára alkalmas szauna mérete természetesen arányosan nő. A magasság 190 centiméter körül mozog.

A piacon a hagyományos téglalap alakú szauna mellett sarok modelleket is találhat, melyek helyet takaríthatnak meg. Amennyiben atipikus hellyel vagy kívánsággal rendelkezik, az arra szakosodott gyártók egyedi gyártású szaunát is keszíthetnek Önnek.

Elhelyezés

Az egyszerű szerkezetnek köszönhetően az infraszauna bárhol elhelyezhető, ahol azt a hely lehetővé teszi. Semmilyen különleges feltételek nem szükségesek a számára. Elegendő egy szabad terület, aljzat, amelybe a készülék csatlakoztatható, mivel a szauna sem hőt, sem nedvességet nem bocsájt ki, a hűtést pedig a környező levegő keringése biztosítja.

Vásárlás előtt érdemes előre megkérdezni az értékesítőtől, hogy a kiválasztott hely megfelelő-e a szaunára. Egyes útmutatók ugyanis nem ajánlják a szauna vízforrás közelébe történő elhelyezést. Vegye figyelembe a gyártó utasításait és a használati útmutatót. A szaunát csupán beltérben volna szabad elhelyezni, tehát lakásba ideális. Nem volna szabad olyan helyiségbe helyezni, ahol fagynak, vagy az időjárás viszontagságainak lenne kitéve.

Összeszerelés

Az összeszerelés nagyon egyszerű, tulajdonképpen egy előre elkészített panelekből álló kirakójátékról van szó. Ennek ellenére az összeszerelést tanácsos két embernek végezni, ebből jó, ha az egyik erősebb, hogy fel tudja emelni az egyes paneleket. Az egész összeszerelés kb. 45 percet vesz igénybe, beleértve a kábelek csatlakoztatását is. Ezek után a szauna készen áll a használatra.

Ár

Az infraszauna biztosan nem tartozik a legolcsóbb háztartási készülékek közé. A legolcsóbb modelleket háromszáz ezer körüli áron vásárolhatja meg, ha valamivel jobb opciót szeretne, több százezres beruházással számoljon. Ezért a következő részben az infravörös szaunák összehasonlítását kínáljuk Önnek a beszerzési áruk alapján.

Ár 500 000 Ft-ig

Kielégítő infraszaunát már 500 000 Ft-ért is vásárolhat. A legalacsonyabb árkategóriában kerámia és szén fűtőelemmel ellátott szaunákat talál, többnyire egy vagy két személyre tervezett modellekről van szó. Az olcsóbb modellek bemeneti teljesítménye 1100 W és 1400 W között mozog, míg a magasabb árkategóriájú modellek bemeneti teljesítménye gyakran meghaladja az 1900 W-ot.

Az 500 000 Ft árú modellekben padlófűtés is található, kivételesen ionizátor és egyéb tartozékok is megtalálhatók bennük. Általában azonban a változatos felszereltség nem tartozik ezen infraszaunák előnyei közé.

Ár 500 000 – 675 000 Ft között

Ebben az árkategóriában valószínűleg a legtöbb felhasználó talál számára megfelelő modellt. Itt legfőképpen két-három személyes szaunák találhatóak, amelyek teljesítménye általában 2000 W. A padlófűtés szinte magától értetődő, és nagyon gyakori az ionizátor, az ozonizátor és egyéb berendezések, például az audiorendszer is. A szauna gyakran LED fényterápiát is tartalmaz.

Ár 675 000 Ft felett

Ha több, mint 675 000 Ft-ot szeretne költeni infraszaunára, akár négy személyes modellt is választhat, így az egész család elfér majd benne. Az előző árkategóriákban említett funkciók alapvetőnek számítanak, ezen felül a szauna olyan extra funkciókat is kínál, mint az olvasólámpa vagy az italra szolgáló polc. Különböző kialakítási lehetőségek is rendelkezésre állnak, például színezett üvegfalak vagy egyebek.

Hogyan szaunázzunk az infraszaunában

Akárcsak a hagyományos szaunázásnál, az infra kabinban történő eljáráshoz is néhány szabály kötődik. Ezeket most bemutatjuk. A készülék összeszerelése után így azonnal használhatja annak funkcióit is.

A szaunába lépés előtt

A szaunázás folyamata még az infraszaunába történő belépés előtt megkezdődik. Állítsa a szaunát állítsa a legnagyobb hőmérsékletre, nyújtózzon egyet, igyon egy pohár tiszta vizet és zuhanyozzon le. Zuhanyzás után törölközzön szárazra és készítsen elő néhány törölközőt, melyet az ülésre helyez és az izzadtság letörlésére fog használni. Ha becsavarja magát a törölközőbe, fokozza az izzadás mértékét.

A szaunázással foglalkozó szakértők azt ajánlják, hogy vigyen magával egy durvább törölközőt vagy mosdókendőt, amellyel az arcát törölgeti, így eltávolíthatja az elhalt hámsejteket – ennek köszönhetően a bőre megfiatalodik és simább lesz.

Belépés az infraszaunába

Az izzadás a szaunába lépve csak néhány perc elteltével kezdődik, tehát nyugodtan beléphet, még mielőtt az teljesen átmelegszik. A szaunázás alatt a hőmérsékletet kényelmének megfelelően szabályozhatja, de ajánlott a lehető legmagasabb szintet tartani és a levegőt az ajtó vagy tetőszellőző enyhe nyitásával szabályozni.

A szaunázás során nyugodtan feküdjön le, de ne feledje, hogy a fűtőbetétek úgy vannak elhelyezve, hogy akkor a legjobb a hatásuk, ha a személyek ülnek a szaunában, ezért a fekvő helyzet nem éppen a legideálisabb. Az infraszaunában 30-40 perc eltöltése javasolt.

Szaunázást követően

A szaunázás után nyissa ki az ajtót, lazítson még egy kicsit, fokozatosan hűtse le magát levegővel. Ezek után vehet egy langyos fürdőt, amellyel leöblíti a testéről a verejtéket. A kozmetikusok nem ajánlják közvetlen szaunázás után a tusoló gél vagy sampon használatát, mivel a szaunázás során kitágult pórusok eltömődhetnek. A szaunázás után azonnal pótolja az izzadás során elvesztett folyadékot, erre a legalkalmasabb egy nagyobb pohár tiszta víz.

Mikor használjunk az infraszaunát

A szaunázás legjobb ideje a reggeli órákban van – a folyamat energiát ad a napra. Este, munka után is szaunázhat, ez remek gyógymód a fáradtságra és a kimerültségre.

Az infraszauna hatása az egészségre

Az infravörös sugárzás pozitív hatásait az egészségügyben, a rehabilitációban és például az inkubátorokban is használják. Jótékony hatással van a szív- és érrendszerre, a merev izületekre, a hátra és a végtagokra. A megnövekedett hőmérséklet a vírusok és baktériumok terjedésének megállításához vagy teljes elpusztításához is vezet. A vérkeringés fokozására is alkalmas, így jótékony hatással van a bőrre. A bőr így feszesebb, fényesebb és összességében egészségesebb; segít a narancsbőr, a pattanások és az ekcéma ellen is, és tisztítja az eltömődött pórusokat.

A rendszeres infravörös sugárzás növeli az immunitást, javítja a vérkeringést, a szívműködést és pozitívan befolyásolja az izmok tejsav szintjét. Ezenkívül a szaunázás során endorfinok, a boldogsághormonok szabadulnak fel. Megkönnyebbülést, ellazulást, békét és boldogságot fog érezni. Segít a szervezet méregtelenítésében is. Alacsony hőmérsékleten alkalmas a test bemelegítésére edzés előtt.

Kinek nem alkalmas az infraszauna

Bár az infraszauna a hagyományos szaunához hasonlóan pozitív hatással bír az egészségre, ez nem feltétlenül igaz mindenkire. Vannak olyan embercsoportok, akik számára a melegítés nem alkalmas, vagy akár veszélyes. Az első eset, amikor feltétlenül hagyja ki a szaunát, az akut betegség.

Az infraszaunát szívbetegeknek, pacemakerrel vagy inzulinpumpával rendelkezőknek, terhes vagy akut nőgyógyászati problémákkal küzdő nőknek szintén érdemes kerülni.

Nem tanácsos szaunázni, ha veseproblémái vannak, ha hőérzékeny, vagy ha a nyirokáramlása károsodott. Ha Ön bármilyen betegségben szenved, javasoljuk, hogy konzultáljon orvosával, mielőtt kipróbálná vagy megvásárolná az infraszaunát.

Az infraszauna hatása a fogyásra

Az emberek sokféle módszerrel próbálnak fogyni – egyesek korlátozzák az étrendjüket, extrém diétákhoz ragaszkodnak, mások órákat töltenek az edzőteremben edzéssel. Azonban kevesen próbálják ki a szaunát, amelynek számos pozitív hatása van az emberi szervezetre. A zsírégetés is ezek közé tartozik.

Miért fogyaszt a szaunázás?

A rendszeres szaunázás a test regenerálódásához, tisztulásához vezet, erősíti az immunitást, mentális kikapcsolódást eredményez, és ami a legfontosabb – felmelegíti az anyagcserét. Mindezek a tényezők egészséges zsírégetéshez vezetnek.

Természetesen nem várhatja el, hogy a szaunázás önmagában zsírégetést fog eredményezni. A legjobb, ha a szaunázást például úszással kombináljuk, amely szintén nagyon jótékony hatással van, különösen az izom- és csontrendszerre.

Infraszaunákkal kapcsolatos gyakran ismételt kérdések


Szerinted hasznos volt ez a cikk?
Visszajelzéseidet örömmel fogadjuk.

Infraszaunák
Átlagos értékelés 4.7 az 6 szavazatból