A legjobb kombinált tűzhelyek a tesztből és azok értékelése 2024

A tűzhelyek a konyhák alapfelszereltségei közé tartoznak. Tulajdonképpen egy készülékről van szó, amely két részből, mégpedig főzőlapból és sütőből áll. Elkészítettük Önnek a kombinált tűzhelyek összehasonlítását, amelybe a piacon elérhető legkelendőbb modelleket válogattuk össze.

Hogyan hasonlítjuk össze a kombinált tűzhelyeket?

Összehasonlító tesztünkben a kombinált tűzhelyek értékelését nagyban befolyásolták a sütő jellemzői, ugyanis a tűzhelynek ez a része kifinomultabb, mint a gáz főzőlap.  Elsősorban is a tűzhely energetikai tulajdonságaival foglalkoztunk, vagyis az energiaosztállyal és a tűzhely fogyasztásával normál sütés mellett. A paramétereket tartalmazó táblázatban tájékoztatás céljából feltüntettük a fogyasztást forró levegős sütés esetében, ez azonban nem része az értékelésnek, mivel nem minden tűzhely rendelkezik ezzel a funkcióval.

A kombinált tűzhelyekről összeállított értékelésünk továbbá a sütési programok számával, a főzőlap és sütő funkcióival is foglalkozik. Az utolsó helyeken tehát gyakran találhat olyan tűzhelyeket, melyek nem rendelkeznek elég funkcióval, de mégis teljesen használhatóak. A főzőlapnál értékelésre került, hogy a gázégő rendelkezik-e elektromos gyújtással és biztonsági szeleppel, a sütő esetében figyelembe vettük, hogy rendelkezik-e:

 • ventilátorral,
 • kör fűtőbetéttel,
 • kijelzővel,
 • időzítővel,
 • tisztítórendszerrel.

A Hogyan válasszunk kombinált tűzhelyet című cikket is elolvashatja. Itt összefoglaljuk azokat az alapvető dolgokat, amelyeket figyelembe kell vennie az ilyen típusú készülékek vásárlásakor, különös tekintettel a kombinált modellekre.


A legjobb kombinált tűzhelyek az összehasonlító teszt alapján

Sorrend Termék Sütő térfogata (l) Teljesítmény (kW) Szélesség (cm) Megközelítőleges ár Aktuális ár
Top 1 57 2,85 50 11 990 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 2 61 2,25 50 148 890 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 3 65 3,1 50 132 990 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 4 65 3,1 60 185 990 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 5 62 2,9 50 197 990 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 6 62 2,9 50 108 990 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 7 67 2 50 86 690 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 8 62 2,9 50 151 190 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 9 65 - 60 185 090 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 10 65 9,5 50 149 990 Ft Mutasd az ajánlatokat

Hogyan válasszunk kombinált tűzhelyet

A konyha felszerelése során a tűzhely kiválasztása a legfontosabb és egyúttal a legösszetettebb dolognak számít. Ennek a cikknek az első fejezeteiben a tűzhelyek különböző típusaival, azok előnyeivel és hátrányaival fogunk foglalkozni. Amennyiben a konyhabútorba jobban illik az önálló főzőlap és a beépíthető sütő, abban az esetben az ezekre vonatkozó linket is megtalálhatja itt.

Ezt követően vázoljuk a kombinált tűzhely sajátosságait, valamint az okokat, amiért a gáz főzőlap és elektromos sütő kombinációja a keresett kombinációk közé tartozik. Röviden a teljesítményre, az energiafogyasztásra és az energiacímkén található adatokra is kitérünk. Felvázoljuk az új készülék számára szükséges helyet, valamint azt, hogy mindezek mellett mekkora sütőtérfogatra számíthat.

Végül a karbantartásról is szót ejtünk, amelyre hatással van a tűzhely anyaga és az öntisztító programok jelenléte is. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az árkategóriát sem, amelyben a kombinált tűzhely kiválasztásakor mozogni fog.

Hogyan válasszunk kombinált tűzhelyet – röviden:

 • Beépíthető vagy szabadonálló készülék? Ez az Ön igényeitől, a csatlakozók elhelyezkedésétől és az elhelyezésére szánt helytől függ.
 • Több sütési móddal rendelkező sütőre van szüksége? A kínált programok és funkciók skálája különösen az elektromos sütők esetében nagyon széles, ezért érdemes elgondolkodni, hogy ezek fontosak-e Önnek.
 • Elég hatékony lesz a kiválasztott tűzhely? Ezt a teljesítmény és az energiafogyasztás alapján tudhatja meg, a fogyasztás tekintetében pedig az energiacímke a mérvadó.
 • Minden részletet mérlegelt? Minél többet gondolkodik a méreteken, a szükséges térfogaton vagy a karbantartás egyszerűségén, annál inkább kiküszöböli annak kockázatát, hogy olyan terméket választ, amely végül nem fog megfelelni Önnek.
 • Mennyit szeretne a készülékre költeni? Általában nagyobb befektetésről van szó, így bármilyen árkategóriában is gondolkodik, nem árt megállapítani a felső határt, amelybe bele kellene férnie.

Tűzhely típusai az energiaforrás szerint

Az elején jó áttekintést nyerni a piacon található tűzhelyek típusairól és arról, mit is jelent valójában a kombinált tűzhely. Az energiaforrás szerint a piacon négy típusú a tűzhelyet talál:

 • Gáztűzhelyek – a melegítéshez a sütő és a főzőlap is gázt használ
 • Elektromos tűzhelyek – a főzőlap és a sütő is elektromos, ezek alkategóriája az indukciós tűzhely
 • Kombinált tűzhelyek – a gáz és elektromos áram ötvözete – ez azt jelenti, hogy a főzőlap gáz a sütő pedig elektromos működésű
 • Szilárd tüzelésű tűzhelyek – a melegítéshez fát vagy szenet használnak

A következő fejezetekben külön – külön elemezzük a gáz főzőlapok és az elektromos sütők tulajdonságait és elmagyarázzuk, miért előnyös kombinálni a két forrást.

Tűzhelyek típusa az elhelyezés szerint

A tűzhely kiválasztásánál döntő szerepet játszik annak elhelyezése. Ha egy régebbi készüléket cserél le, valószínűleg nem kell sokat gondolkodnia. De ha éppen egy új konyha kiépítésének és tervezésének fázisában van, több lehetőség áll rendelkezésére. Két változat közül választhat:

 • Szabadonálló tűzhelyek
 • Beépíthető tűzhelyek

Ha elsősorban az alacsonyabb beszerzési árat keresi, a választás inkább a szabadonálló tűzhelyre esik. Bár a beépíthető készülékek nem csak a formatervezés és az beépítést követő karbantartás szempontjából, de elhelyezésükből adódóan is számos előnnyel járnak, viszont ezeknél a modelleknél magasabb árral kell számolnia.

Szabadonálló tűzhelyek

Egy különálló készülékről van szó, amelyet általában a konyhapulton hagyott résbe helyeznek, de önállóan is állhat. A tűzhelyet elég elhelyezni, az energiaforráshoz csatlakoztatni és már lehet is használni.

Ennek a típusnak az előnye a mobilitás, a költözés vagy a konyha átépítése során a tűzhelyet könnyen áthelyezhető. A beépíthető tűzhelyekkel szemben a szabadon állók beszerzési ára alacsonyabb, de ez a tűzhely és a sütő típusától is függ.

Az esztétika a beépíthető változatokkal szemben egy kis hátránynak számít, ez viszont nagyon egyéni kritérium. Továbbá a tűzhely és a konyhapult között szabad hely alakul ki, bár ez minimális. Ezek a helyek gyakran szeméttel telnek meg, ezért a rendszeres tisztítás elengedhetetlen.

Beépíthető tűzhelyek

A beépíthető tűzhely valójában két készülék, a főzőlap és a sütő kombinációját jelenti, amelyeket a konyhaszekrénybe külön építenek be. Már a konyha építésénél figyelembe kell venni a tűzhely elhelyezkedését, különben elkerülhetetlenné válnak az egyes építési módosítások.

Elsősorban az eredeti kivitel szól a beépíthető tűzhelyek mellett. A készülékek a konyha szerves részévé válnak, integráltnak és elegánsnak tűnnek. Mindez azonban magasabb beszerzési költségeket jelent.

Ha ezt a lehetőséget fontolgatja, minden bizonyára értékelni fogják a különálló főzőlapokról és beépíthető sütőkről szóló cikkek. A következő hivatkozásokon keresztül kattinthat rájuk:

 • Hagyományos elektromos sütők
 • Elektromos gőzsütők
 • Gáz főzőlapok
 • Indukciós főzőlapok

Gáz főzőlapok

A gáz főzőlapokat már nagyanyáink is ismerték, de még mindig tudnak újat nyújtani. Az első dolog, ami az elektromosokkal szembeni összehasonlítás során felkelti az emberek érdeklődését, azt minden bizonnyal az alacsonyabb ár, amely gyakran alacsonyabb üzemeltetési költséggel is egyesül. Más szempontból viszont nem sok olyan funkcióval rendelkeznek, mint amilyeneket az elektromos modellek kínálnak.

A leggyakoribb ok, amiért a szakácsok többsége még ma is ezt a lehetőséget választja, az az, hogy egy pillanat alatt felmelegszik. Elég elfordítani a kezelőgombot, megnyomni a gyújtást és a főzőlap teljes teljesítménnyel főz. A kimeneti lángot jól tudja szabályozni, így minimális hőveszteség érhető el.

A gázhoz való csatlakoztatás hátránynak számít. Ezt például már egy kész épületben nem lehet a kívánt helyre vinni. Számos tűzhely rendelkezik propán bután fúvókával, a többit át lehet alakítani. Az igényesebb karbantartás is kellemetlen lehet. Néha a gáz választása a konkrét személy egyéni szokásain alapul – egyes szakácsok ezt a forrást részesítik előnyben, mások az elektromosnak adnak előnyt.

Főzőlap Gáz Elektromos
Előnyök + Gyors felmelegítés

+ A láng egyszerűen szabályozható

+ Alacsonyabb ár

+ Számos funkció

+ Nem kell a gázellátással foglalkozni

Hátrányok − Kevés funkció

− A gáz nehezebb bevezetése

− Rosszabb teljesítményszabályozás

− Magasabb ár

A gáz főzőlapok funkciói

Mint már említettük, a gáz főzőlapok nem rendelkeznek sok funkcióval. Ennek ellenére találkozthat néhány olyan speciális kiegészítővel, amelyre a választás során figyelmet fordíthat.

 • Automatikus gyújtás – az égők gyújtásához nincs szükség gyufára vagy más „alágyújtóra“. Elég elfordítani a gombot és a láng automatikusan kigyullad.
 • Gázszivárgás gátló – olyan biztonsági elem, amely megakadályozza a gáz kiáramlását miután a láng kialszik, például az étel kiömlése után.
 • Wok égő / Gyorségő – egy konkrét étel hatékony főzésére nyújt lehetőséget.
 • A vezérlőelemek LED megvilágítása

Elektromos főzőlapok

A gáz főzőlapok manapság hanyatlóban vannak. Az elektromos főzőlapok ugyanis nem csupán modernebbek, de szélesebb felhasználási lehetőséget is kínálnak. Míg a gáz készülékek túlnyomó többsége csupán alsó fűtéssel rendelkezik, addig az elektromos készülékek több oldalról képesek melegíteni és így egyenletesebben átsütik az ételt. Ezen kívül további programokat, funkciókat és kiegészítőket is kínálnak. Azzal azonban számolni kell, hogy az elektromos változat vásárlásánál valamivel magasabb összeget fog fizetni.

Bár az elektromos készülékek ugyan lassabbak, sütés során értékelni fogja a pontos hőmérséklet-szabályozást. Ez a gázos változatoknál igazán körülményes, mivel többségük nem rendelkezik hőmérséklet skálával. Így általában néhány próbálkozásra van szüksége ahhoz, hogy eltalálja a sütéshez szükséges megfelelő hőmérsékletet és időt. Az elektromos sütőt a kívánt hőfokra állíthatja be. Ez a tartomány meglehetősen széles, általában 50 °C és 250 °C között mozog.

A gáz főzőlapnak azonban még mindig megvannak a saját követői – ezen személyeknek például a sütés közbeni magasabb páratartalom megfelelő, ennek hatására ugyanis az ételek nem száradnak ki annyira. Mivel azonban az elektromos sütőket egyre több funkcióval látják el, egyre szélesebb körben használják őket.

Sütő Elektromos Gáz
Előnyök + Egyszerű hőmérséklet-szabályozás

+ Számos mód

+ Különféle funkciók

+ Olcsóbbak

+ Kevésbé szárítják ki az ételeket

Hátrányok − Az egyes modellek kiszárítják az ételeket

− Valamivel magasabb ár

− Nagyon nehéz hőmérséklet-szabályozás

− Nincsenek további módok, kevesebb funkció

− Be kell biztosítani a gázellátást

Az elektromos sütő fűtés típusai

Még mielőtt bemutatjuk az egyes programokat és funkciókat, szót ejtünk a különféle fűtési típusokról, melyeket az elektromos sütők kínálnak.

 • Felső és alsó sütés kombinációja – alapvető univerzális program.
 • Kizárólag felső vagy alsó sütés – a szükséges oldalról való sütéshez.
 • Kiolvasztás – gyorsabb, mint ha a pulton hagyná kiolvadni a fagyott élelmiszert, a mikrohullámú sütőben történő kiolvasztásnál viszont érzékenyebb.
 • Grill – nem kölcsönöz füstölt ízt az ételnek, ropogós kérget azonban képes létrehozni.
 • Forgó nyárs – hagyományos grill kiegészítő, amely csirke és hasonló finomságok elkészítésére alkalmas.
 • Forró levegő – a melegítést egy kör alakú fűtőtest egészíti ki, amely gyorsabb sütést biztosít, és egyben kevésbé szárít.
 • Ventilátoros sütés – a ventilátor szétoszlatja a levegőt, hogy az minden helyen egyforma hőmérsékletű legyen, a körkörös fűtőelemmel történő forrólevegős sütés hatékonyságát viszont nem éri el.
 • Mikrohullámú generátor – képes helyettesíteni a hagyományos mikrohullámú sütőt.
 • Gőzprogramok – a gőz hatására az étel szaftosabbá válik.

A megfelelő program kiválasztásával egyenletesen átsült vagy szükség szerinti puha ételt kap.

Az elektromos főzőlapok funkciói

Praktikus funkciók és kiegészítők egész sora áll rendelkezésre. Ezek kiegészítik az üzemmódokat, megkönnyítik a használatot és a biztonságra is gondolnak.

 • Speciális programok bizonyos ételekhez – például pizzához vagy befőzéshez.
 • KeepWarm – energiatakarékos program az étel melegen tartásához.
 • Öntisztító programok – ezekről bővebben a Karbantartás című fejezetben írunk.
 • Hőmérséklet érzékelő szonda – egy olyan kiegészítő, melyet a készülő húsba szúr, majd a kívánt hőmérséklet elérésekor a sütő kikapcsol.
 • Időzítő – hangjelzéssel értesít a beállított idő lejártáról, valamint abban az időben, mikor a sütőt éppen nem használja, percmutatóként is használható. Az egyes időzítők képesek kikapcsolni a sütőt, ha lejár az előre beállított idő.
 • Kijelző – kiegészíti a vezérlőgombokat. Tájékoztat a folyamatban lévő programról, a beállított időzítőről, az óra pedig gyakran a kijelző részét képezi.
 • Isofront – a modern sütők biztonsági eleme. Az első ajtó speciális réteggel ellátott, amely megakadályozza a túlmelegedést és ezáltal a kellemetlen égési sérülések kialakulását. A biztonsági szint szerint a külső hőmérséklet  mindössze 40 °C.
 • Gyerekzár – ideiglenesen lehetetlenné teszi a beállítások változtatását, amelyet értékelni fog, ha a vezérlőgombok közelében gyerek kezek fognak matatni.

Teljesítmény és felvett teljesítmény

A teljesítmény egy bizonyos idő alatt elvégzett munka mennyiségét jelenti. Ez tehát a tűzhely által előállított hőmennyiséghez hasonlítható adat. Ha a gáztűzhely paramétereire összpontosít, azt watt egységben kifejezve találja meg. Gyakran összetévesztik a felvett teljesítménnyel.

A felvett teljesítmény az elektromos készülékekre vonatkozik, ahol az egységnyi idő alatt fogyasztott wattot jelzi. Ez valamivel magasabb érték, és minél magasabb, általában a teljesítmény is annál nagyobb. A kombinált tűzhelyek esetében általában az elektromos sütővel kötik össze, de az elektromos energiát korlátozott mértékben a gáztűzhelyek is felhasználják, az elektromos gyújtás vagy más funkciók használatához.

Ha a gáztűzhelynek hatékonyan kell főznie, a sütőnek pedig gyorsan fel kell melegednie, akkor a teljesítménynek és a bemeneti teljesítménynek minél nagyobbnak kellene lenni. Ez sajnos összefügg azzal a ténnyel, hogy a hatékony tűzhelynek nagyobb lesz a fogyasztása, amit az energiaköltségeken is meg fog érezni. Ennek ellenére ebben az esetben mégsem éri meg spórolni.

Kombinált tűzhelyek energiacímkéje

A tisztán elektromos sütőknél a főzőlap és sütő felvett teljesítményéről a tűzhely felvett teljesítménye árul el a legtöbbet, ugyanis ez általában az egész tűzhely maximális felvett teljesítményét jelzi, tehát nincsenek külön feltüntetve az egyes részekre (főzőlap és sütő) vonatkozó értékek. A kombinált tűzhelyek energiacímkéje csupán a sütőre vonatkozó információkat tartalmazza, ezek tehát a főzőlapra nem vonatkoznak.

 • A sütő típusa – a bal felső sarokban található jel mutatja, hogy elektromos vagy gáz sütőről van szó.
 • Energiaosztály – az energiaosztályt a sütőt jelző szimbólum alatt található színes csíkok és a szemközti oldalon, fekete mezőben található betű jelzik. Ezt általában A-tól G betűig jelölik, a kivételesen takarékos modelleknél A+, A++ vagy A+++ jelöléssel is találkozhat.
 • A sütő térfogata – az erre vonatkozó adat a színes csíkok alatt található. Ezt literekben van kifejezve, manapság a legnagyobb elérhető térfogat 74 l körül van. A sütő térfogatát a sütésre váró étel mennyiségének függvényében kellene megválasztani (amennyiben pulykát, vagy karácsonyi sonkát tervez sütni, mindenképpen nagyobb modellt válasszon).
 • Fogyasztás – ennek értéke a címkén a sütő térfogatától jobbra található. A felső adat a normál ciklus ideje alatti fogyasztást jelzi, az alsó adat pedig a forrólevegős sütési ciklus alatti fogyasztást jelzi. Ez az adat az elektromos sütőknél kWh egységben, a gáz sütőknél pedig MJ egységben van megadva.

Méretek és szerkezet

Kinézetüket tekintve a kombinált tűzhelyek nagyon hasonlóak. Általában négy gázégőjük van, szélességük az 50 vagy 60 cm-t is eléri. A sütő térfogata leggyakrabban 55 és 70 l között mozog, amely a tűzhely méretén kívül az általános szerkezettől is, valamint a sütőpléhek tárolására szolgáló rekesztől is függ.

Az úgynevezett amerikai tűzhelyek különlegeseknek számítanak. Ezek jelentősen szélesebbek, terjedelmesebb sütővel rendelkeznek és 5 vagy több gázégővel ellátottak. Leggyakrabban inkább vendéglátó egységekben lehet velük találkozni, mint a hétköznapi háztartásban.

Kiegészítők

A sütő megvilágítása ma már természetesnek számít. Szerkezeti szempontból azonban számos olyan kiegészítő áll rendelkezésre, amelyekkel a kombinált tűzhelyek rendelkezhetnek:

 • Fedél – tűzhely fedél, amely lehajtva további rakodóteret hoz létre.
 • Teleszkópos csúszó sínek – lehetővé teszik szinte az egész tepsi kicsúsztatását anélkül, hogy annak súlyát meg kellene tartani, vagy kiesne a sütőből. Ideális a lé pótlásakor és ízesítésnél.
 • Tepsi tartó fiók – a sütő alsó részében elhelyezett. Egyes esetekben hiányzik az alja, így a tepsiket egyenesen a földre rakja.

Formatervezés

A tűzhelynek ideális esetben a konyha ékének kellene lennie, ezért fontos, hogy összhangban legyen a konyha kivitelével és a további készülékekkel. Alapvetően három variáns közül választhat:

 • Fehér zománcozott tűzhelyek
 • Rozsdamentes acél tűzhelyek
 • Retro tűzhelyek

A fehér tűzhely olyan hagyományos tűzhely, amelyet már megszoktunk az évek során. A rozsdamentes acél változat egy kis professzionalizmus hatást kölcsönöz a konyhának és inkább a modernebb otthonokba illik. Ezzel ellentétes irányúak a retro tűzhelyek, melyek egy modern konyhában szembetűnőek lennének.

Vezérlés

A tűzhely vezérlése nem csak dizájnos elem, hanem a funkcionalitás szempontjából is fontos. A gyártók gyakorlatilag minden modellnél a jó öreg forgógombos vezérléshez ragaszkodnak. A modern sütőktől eltérően a tűzhelyeknél a nyomógombok sem gyakoriak. Az egyes készülékek kezelőpaneljei közti különbség végső soron főleg a kijelző jelenlétében, illetve annak méretében rejlik.

Karbantartás

Bár a tűzhely tisztítása nem tartozik a legközkedveltebb tevékenységek közé, nem árt erre még a vásárlás előtt gondolni. A könnyű karbantartás többek között a már említett színkiviteltől és a felhasznált anyagtól is függ.

A sütő belseje leggyakrabban fekete zománcból készül, ami egyúttal praktikus is, mivel a rozsdamentes acéllal összehasonlítva könnyebben eltávolíthatóak róla a szennyeződések vagy az odaégett maradékok. A fehér tűzhelyek külső felülete is zománcozott, a rozsdamentes acél változattal szemben általában jobban ellenállnak a karcolásnak. A rozsdamentes acél felületen ott maradhatnak az ujjlenyomatok, ami nem biztos, hogy meg fog felelni egy rendszerető személynek.

Tisztító funkció

Az elektromos sütővel felszerelt tűzhelyek még egy aduásszal rendelkeznek – programok és kiegészítők, melyek a minimálisra csökkentik a szükséges karbantartást.

 • Katalitikus tisztítás – a sütő belső fala egy speciális zománcozott réteggel ellátott, amely a tisztító program használatakor felszívja a feloldódó zsírt és a szennyeződéseket. Hátránya a belső pléhek élettartama, azokat ugyanis 5 – 6 évente le kellene cserélni.
 • Pirolitikus tisztítás – eljárás, melynek során a sütő 500 °C – ra melegszik, így az összes bent található szennyeződés elég.
 • Aqua Clean – tisztítás gőz segítségével. Egy tepsibe vizet tesz a sütőbe és bekapcsolja az Aqua Clean funkciót. Kb. egy óra gőzhatás után a sütő oldalán található szennyeződések felengednek, majd ezt követően könnyen le lehet törölni azokat.

Ár

Az egyes fejezetekben szereplő összes információ természetesen arányosan tükröződik az adott készülék árában. A gyártó hírneve is szerepet játszik az árban, a bevált gyártók közé a Mora, az Amica, az AEG, a Gorenje, az Electrolux, a Zanussi, a Bosch és egyebek sorolhatóak. Nem csak az játszik nagy szerepet, hogy gázról, villamos energiáról vagy ezek kombinációjáról van-e szó, hanem a funkciók is. Leggyakrabban a következő árkategóriákkal találkozhat.

Ár 165 000 Ft-ig

A legolcsóbb minden bizonnyal a gáztűzhely, esetleg az üvegkerámia főzőlappal kombinált tűzhely. Amennyiben indukciós főzőlapra vagy több funkcióra vágyik, mélyebben a zsebébe fog kelleni nyúlnia. Ha olcsó megoldást keres, válasszon hordozható főzőlapot.

Ár 165 000 Ft-tól 500 000 Ft-ig

Itt egyértelműen a kombinált és az elektromos változatok vannak fölényben – beleértve a beépítetteket is. Ebben a kategóriában már A+ és A++ energiaosztályba tartozó modellekkel, indukciós főzőlapokkal és öt főzőzónát tartalmazó modellekkel is találkozhat. A sütő tekintetében forgó nyárssal, teleszkópos sínekkel és akár 60 liter űrtartalommal is rendelkezhetnek az egyes modellek.

Ár 500 000 Ft felett

Ha szabadonálló tűzhelyekről beszélünk, rozsdamentes változatokról van szó – ez a beépítettekre is érvényes. A sütő térfogata meghaladhatja a 69 litert, ezzel együtt azonban nagyobb szélességre és kevésbé tipikus méretekre kell számítania. A fényűző kivitel, a kiváló felszereltség és a nagy teljesítmény alapvetőnek számítanak.

Kombinált tűzhelyekkel kapcsolatos gyakran ismételt kérdések


Szerinted hasznos volt ez a cikk?
Visszajelzéseidet örömmel fogadjuk.

Kombinált tűzhelyek
Átlagos értékelés 4.4 az 10 szavazatból