A legjobb powerbankok a teszt és az értékelések alapján 2024

A powerbank a mobiltelefonok és tabletek közkedvelt kiegészítői. Egy jelentéktelen „doboz”, amely elegendő elektromos energiát biztosít egy további eszköz töltésére.

Hogyan hasonlítjuk össze a powerbankokat?

Az összehasonlítás során elsősorban a kiválasztott modell felszereltségére és minőségére koncentrálunk. Konkrétan a készülék súlyát, a kivitelezés anyagát és a szerkezet potenciális élettartamát vizsgáljuk. A csatlakoztathatóság sem kerüli el a figyelmünket. Ha eltekintünk a csatlakozók számától és típusától, a valós kimeneti teljesítmény is fontos a számunkra.

Egyes modellek olyan kiváló funkciókkal rendelkeznek, mint a vezeték nélküli töltés, MagSafe vagy akár a fejlett kijelző. Azonban a súly, a méret és kapacitás arányára is nagy hangsúlyt fektetünk. Az olcsó és drága modellek közti különbség gyakran a majdnem dupla méretben és több tíz százalékkal nagyobb súlyban rejlik.

Az alábbi paraméterekkel foglalkoztunk részletesen:

 • Kapacitás
 • Méretek és súly
 • Csatlakozás lehetősége
 • Töltés sebessége
 • Funkciók
 • Kivitel

Ha mélyebben is foglalkoztatja a powerbank kiválasztása, tekintse meg Hogyan válasszunk powerbankot cikkünket.


A legjobb powerbankok az összehasonlítás alapján

Sorrend Termék Kapacitás (mAh) Felhasználási terület Kimeneti áram (A) Megközelítőleges ár Aktuális ár
Top 1 20 000 Telefon/tablet, Laptop 3,5 28 390 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 2 20 000 Telefon/tablet, Karóra 4,5 13 460 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 3 40 000 Telefon/tablet, Laptop, Karóra 5 411 190 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 4 30 000 Telefon/tablet, Laptop 3 26 990 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 5 30 000 Telefon/tablet, Laptop, Karóra 3 39 490 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 6 20 000 Telefon/tablet 3 11 870 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 7 30 000 Telefon/tablet, Laptop 5 31 390 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 8 10 0000 Telefon/tablet 2,1 16 490 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 9 10 000 Telefon/tablet 2,1 20 990 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 10 20 000 Telefon/tablet, Laptop, Karóra 4 19 990 Ft Mutasd az ajánlatokat

Hogyan válasszunk powerbankot

A powerbankok olyan akkumulátorral rendelkező eszközök, melyek képesek felvenni és tárolni az elektromos energiát, majd ezt egy másik eszközre továbbítani – leggyakrabban a mobiltelefonok vagy tabletek töltésére szolgálnak olyan helyen, ahol nincs lehetőség az elektromos hálózathoz való csatlakozáshoz. Legfőképpen utazás során veheti hasznát.

A powerbankok manapság annyira elterjedtek, hogy a különböző modellekből szinte korlátlan választékot talál. Még mielőtt azonban a megfelelő kiegészítő vásárlásához fogna, fel kell tennie néhány kérdést. Pontosan mire fogja használni a powerbankot – milyen készüléket és milyen gyakran szeretne tölteni vele? Mindezek mellett rendelkezik elég hellyel egy másik külső akkumulátor számára? Milyen formájú powerbankra van szüksége? Mennyi pénzt szeretne fordítani egy ilyen készülék megvásárlására?

Gyakorlatilag nem létezik minden felhasználó igényeinek megfelelő ideális megoldás, így érdemes olyan modellt választani, amely pontos megfelel a jövőbeli felhasználás céljának. Ez nem azt jelenti, hogy egy nagy kapacitású modell mindenki számára ideális lesz. Ha az említett kérdésekre adott válaszokat összeköti a következő információkkal, eléri a kívánt eredményt. Mi mindenekelőtt az elérhető powerbank típusokat, és azok kapacitását mutatjuk be. Megtudhatja milyenek a bemenetek és a kimenetek, valamint azt, hogy milyen töltési sebességet kínálnak ezek a készülékek.

Hogyan válasszunk powerbankot – röviden:

 • Tisztázza igényeit – Előre határozza meg, milyen készüléket és milyen gyakran fog tölteni a powerbankkal.
 • Igény szerint válassza ki a megfelelő kapacitást – A mobiltelefon alkalmankénti töltéséhez elég az alacsony kapacitású powerbank, a notebook vagy tablet töltéséhez viszont éppen ellenkezőleg, nagy kapacitásra van szükség.
 • Ne feledkezzen meg a készülék típusáról – Legelterjedtebbek a Li-ion akkumulátorok, a Li-pol powerbankok jobb tulajdonságokkal rendelkeznek, viszont drágábbak is.
 • A kimeneti feszültség befolyásolja a sebességet – Ha ragaszkodik a csatlakoztatott eszközök gyors töltéséhez, a kimeneti áram értékének esetleg a teljesítménynek magasabbnak kell lenni (az 1 A körüli érték lassabb, 2 – 3 A gyorsabb).
 • A kimenetek száma és típusa is szerepet játszik – Annak alapján, hogy milyen eszközöket szeretne tölteni, az általuk kínált kimenetek szerint válasszon powerbankot.
 • Ügyeljen a minőségi kivitelre – A kínálatok széles skálájában a külső megjelenés, a gyártási anyag, valamint a kívánt forma és súly alapján is tájékozódhat.
 • Tartozékok és kiegészítő funkciók – Biztosan örömet szerez, ha a powerbankon különféle funkciókat és érdekességeket talál, ilyen például a vezeték nélküli töltés, a töltöttségi szint jelző, a kijelző és hasonlók.
 • Ár – A nagy kínálat előnye, hogy hasonló paraméterrel több terméket is talál, így az ár alapján is dönthet és pénzt takaríthat meg.

Az akkumulátor típusa

Az első döntést az akkumulátor típusának kiválasztásakor kell meghoznia. A powerbankok ugyanis két kiviteli változatban készülnek. Természetesen mindegyiknek megvan a maga előnye.

Li-ion akkumulátorok

A lítium-ion akkumulátorokat széles körben használják, kiváló minőségűek és hosszú élettartamúak. Elérhető áron kaphatóak, ez mindenképpen előnynek számít. Ezeknél az akkumulátoroknál a memória effektus már nincs jelen, ahogy ez a korábbi Ni-MH és hasonló akkumulátoroknál észlelhető volt. Speciális folyadékot tartalmaznak és tulajdonképpen bármilyen töltöttségi szint esetén tölthetőek.

A Li-ion akkumulátorok számára a mélykisülés nem előnyös, azaz a nulla értékre való kisülés, amely hosszú távon károsíthatja a cellát és csökkentheti a teljes kapacitást. Túl magas hőfoknak sem ajánlott kitenni.

Li-pol akkumulátorok

A lítium polimer akkumulátorok a Li-ion akkumulátorok fejlettebb változata. Egy gél elektrolitot tartalmaznak, amely számos előnnyel jár. Például, hogy ezeket az akkumulátorokat különféle formákban és legfőképpen alacsonyabb súllyal és vastagsággal gyártják. Ezeknél a típusoknál akkor sem kell tartania az önkisüléstől, ha az akkumulátor hosszabb ideig használaton kívül van. Az önkisülés nagyjából a kapacitás 5% -át veszi igénybe egy hónap alatt

Ezért a magasabb energiasűrűségért és jobb minőségű technológiáért viszont kétségkívül többet kell fizetni.

Kapacitás

A powerbank kiválasztásánál a kapacitás az egyik legfontosabb adat. Tulajdonképpen ez az érték határozza meg, hogy milyen mértékben és hányszor lesz képes feltölteni a powerbank a mobiltelefont, tabletet vagy hasonló készüléket. A kapacitást milliamperóra értékben adják meg, általában „mAh” rövidítés formájában van feltüntetve. Powerbank vásárlása esetén számoljon azzal, hogy a gyártók által megadott kapacitás nagyjából 20- 40 %-kal nagyobb a ténylegesnél. A valóságban a külső akkumultáro a megadott kapacitás kb. 60-80 %-át képes biztosítani.

A konkrét modell kiválasztásakor tisztában kellene lennie a mobil készülékek akkumulátorainak kapacitásával. Ennek alapján lesz képes meghatározni a powerbank szükséges kapacitását és arról is információt szerezhet, hogy hányszor, esetleg milyen mértékben lesz képes a powerbank feltölteni az egyes készülékeket. Tartsa szem előtt, hogy a növekvő kapacitással a méret és a súly is növekszik.

Kapacitás Használat
2 000 – 5 000 mAh ideális választás alkalmi töltéshez útközben; kis méret; a telefon egyszeri feltöltése
5 000 – 10 000 mAh a telefon feltöltéséhez szükséges energia, például a szabadban; 2-3 töltés; még mindig hordozható és könnyű
10 000 – 15 000 mAh mobiltelefonok többszöri töltése; tablethez is megfelelő; nagyobb méret és súly
15 000 mAh felett már a legalacsonyabb kapacitás esetén is több mint öt telefontöltés; nagyobb teljesítményű powerbankok laptopok töltésére vagy az okostelefon több, mint tíz alkalommal történő feltöltésére; nagy és nehéz

A töltés és újratöltés sebessége

A powerbank rendszeres használata mellett egy másik fontos adat is érdekelni fogja. Ez a sebesség, amelyet kétféleképpen lehet értelmezni:

 • a mobiltelefon töltésének sebessége powerbankról,
 • maga a powerbank újratöltésének sebessége.

Kimeneti áram és töltési sebesség

Ez a sebesség egy paraméterrel befolyásolható. Ez annak a csatlakozónak a kimeneti árama, amelyhez a mobilkészüléket csatlakoztatja. Ez leggyakrabban USB port. Az áram értékét amperben fejezik ki, jelölése „A”. A kimeneti áram növekedésével a töltési hatékonyság kissé csökken. Ebben az irányban két változattal találkozhatunk.

Kimeneti áram Jellemzők
1 A lassú töltés kisebb akkumulátor kapacitáshoz
2,1 – 3 A gyorsabb töltés a hagyományos mobiltelefonokhoz, tabletekhez, stb.

 

Ha kb. 2000 mAh kapacitású mobiltelefonnal rendelkezik, a következő időbe telhet, amíg azt a powerbank feltölti (tájékoztató jellegű adatok):

 • 1 A áram  – kb. 150 percnyi idő,
 • 2,1 A áram – kb. 90 percnyi idő,
 • 2,4 A áram – kb. 60 percnyi idő.

Töltés hatékonysága

A gyártók a jellemzők között a powerbank teljesítményét is feltüntetik, amely alapján megítélhető, hogy a készülék milyen gyorsan töltődik fel róla. A powerbank elektromos teljesítménye szorosan összefügg a már említett kimeneti teljesítménnyel (kimenet megegyezik a feszültség és az áram szorzatával). Általánosságban elmondható, hogy amennyiben gyorsan fel szeretné tölteni a telefonját, tabletjét és hasonló készülékeket, esetleg egy időben több készüléket szeretne teljes értékűen tölteni (a teljesítmény megoszlik), érdemes nagyobb összeget befektetni és egy nagyobb teljesítményű, jobb minőségű akkumulátort vásárolni.

Alap értéknek 10 W számítható, amely elegendő egy okostelefon általános töltési sebességéhez. A magasabb értékek között gyakran megjelenik a 18 W, amely a mobiltelefon gyorstöltéséhez, tablet normál töltéséhez, vagy pl. két telefon töltéséhez is elegendő. A valóban szabványon felüli értékek között az 50-60 W értékek szerepelnek – az ilyen készülékkel akár a laptop is feltölthető, esetleg a powerbank gyorstöltés segítségével több telefont is képes ellátni energiával.

A powerbank újratöltésének sebessége

Ezen felül az is érdekelni fogja, hogy mennyi idő szükséges a powerbank teljes feltöltéséhez, tehát ahhoz, hogy útnak indulhasson vele. Ezek az adatok számos tényezőtől függenek, mint a kapacitás, a bemeneti töltési forrás, a microUSB vagy USB-C bemeneti port típusa és egyebek. A megfelelő bemeneti áramra is gondolnia kellene, ideális legalább az 1,5 A. Mindenek ellenére összefoglaltuk az eltérő kapacitású powerbankok hozzávetőleges töltési idejét.

powerbank kapacitása Hálózati tápegységről történő töltés (microUSB/USB-C) Számítógépről történő töltés (microUSB/USB-C)
5 000 mAh 120 perc/60 perc 780 perc/195 perc
10 000 mAh 270 perc/180 perc 1 560 perc/390 perc
20 000 mAh 540 perc/300 perc 3 120 perc/780 perc

Bemenetek és kimenetek

Az előző fejezetekben már részben megnyitottuk a modern powerbankok be- és kimeneteinek témáját. A powerbankok természetesen több csatlakozóval is rendelkezhetnek, így a kiválasztás egyik lépése lehet a csatlakozók számának meghatározása.

Mindennek az alapja természetesen a bemenet. Ez leggyakrabban a microUSB port, amely bármely mobiltelefon töltőjével megegyezik. Ezen keresztül tölthető a powerbank.

A kimenetek általában a hagyományos USB csatlakozón keresztül vannak megoldva. A végső portok számát annak függvényében válassza ki, hogy milyen nagyságú powerbankot vásárol, vagy, hogy hány készüléket szeretne tölteni vele egyszerre. Amennyiben egyszerre több készüléket szeretne tölteni, bizonyosodjon meg arról, hogy az adott powerbank képes-e megfelelő kimeneti árammal ellátni őket.

A csatlakozók között a szabványos USB csatlakozók (USB-A) mellett microUSB, USB-C vagy Lightning (kifejezetten Apple termékekhez) csatlakozók is találhatóak a készülékeken. A nagy powerbankok egyes modelljei az autó beindításához szolgáló klasszikus aljzattal vagy csatlakozóval is rendelkeznek. Ha laptop töltéséhez alkalmas powerbankot választ, annak rendelkeznie kell a laptop töltőkábeléhez alkalmas kimenettel. Az ilyen készülék jelentősen nagyobb méretűek és nehezek is.

Az egyes csatlakozók bemenetként és kimenetként egyaránt használhatóak, amit igazán praktikus megoldásnak találunk.

Anyag, formatervezés és tartósság

A powerbank külső kialakítására is oda kell figyelnünk. Tulajdonképpen egy olyan kiegészítőről van szó, amely egyesek számára reprezentatív értékkel bírhat, ezért a kiválasztásnál a formatervezésre is oda fog figyelni

Ami a gyártási anyagot illeti, különféle variánsokkal találkozhat. A legolcsóbb természetesen a műanyag, az alumíniummal kivitel fényűzőbb megjelenésű, a gumi borítással ellátott készülékek a legellenállóbbak. Az ilyen kivitel például az extrémebb körülményekhez vagy a természetben tett túrákhoz alkalmas. A jelenleg elérhető tokok és borítók a megjelenés változatosságát kínálják, amely egyes vevőknek megfelelő lehet.

Ebből adódik, hogy a powerbank kivitelét is a jövőbeli felhasználás tekintetében kellene kiválasztani. Ami a borítást és magát a szerkezetet illeti, a powerbankba beszivárgó víz és por elleni megnövelt ellenállást kínáló modellt is vásárolhat. A piacon eltérő védelmi szinttel ellátott termékek találhatóak. Az IP megjelölésnél az első szám a szilárd részek elleni védelmet (0-6 értékig), a második pedig a vízzel szembeni védelmi szintet, azaz a vízállóságot (0-9 értékig) jelöli.

Lefedettségi szint Védelem
IP54 részleges védelem a por és a fröccsenő víz ellen
IP56 részleges védelem a por- és víz ellen kb. 3 perc időtartamra
IP65 teljes védelem a por és a fröccsenő víz ellen kb. 3 percen keresztül
IP67 teljes védelem por és vízbe merítés ellen kb. 30 percen át
IP68 teljes védelem a por és a víz alá merítés ellen

Forma és súly

A powerbank alakja is szerepet játszik. A piacot elsősorban a lapos téglatest alakú modellek uralják, melyek könnyen elférnek például a kézitáskában, hátizsákban vagy munkatáskában. Azonban kerek, kocka, henger és más formájú készülékekkel is találkozhat.

A powerbank súlya se tévessze meg. Ez a jobb minőségű és tartósabb borító iránt növekvő igényekkel növekszik, valamint a növekvő kapacitás is befolyással van rá. A súly általában 100 – 400 g körül mozog, de nehezebb modellekkel is találkozhat.

A könnyebb powerbankok utazáshoz alkalmasak, ahol alkalmanként, tartalom energiaforrásként pl. mobiltelefonhoz használatosak. Az ilyen modellek nem túlzottan terhelik meg a poggyászt. A nehezebb powerbankok főleg akkor előnyösek, amikor rendszeresen szeretné használni és ráadásul nagyobb mennyiségű külső készüléket szeretne vele tölteni.

Funkciók és kiegészítők

A széles kínálatnak köszönhetően számos termék közül választhat. A különféle modellek és árkategória keretein belül különféle előnyökkel, kiegészítőkkel és kiváló funkciókkal találkozhat. Annak érdekében, hogy ezek között jobban kiismerje magát, egy rövid összefoglalót állítottunk össze.

 • Töltöttségi szint jelző – Leggyakrabban LED diódák, melyek segítségével tudomást szerez a powerbank állapotáról. Megtudja, hogy éppen töltődik-e, mennyire van feltöltve és hasonlók.
 • Kijelző – A drágább és fejlettebb modellek kijelzővel is rendelkezhetnek. Ez ugyan arról tájékoztatja, mint a dióda, csak jobb formában. Megtudja például a powerbank fennmaradó kapacitását, a feszültség értékét és hasonlókat.
 • Vezeték nélküli töltés – Ez a töltési mód QI rövidítéssel jelölt. Teljes értékű működéséhez nem csak a powerbanknak, hanem a töltésre szánt eszköznek is rendelkezni kell vezeték nélküli technológiával. A töltési folyamat során nincs szükség kábel csatlakoztatására.
 • Gyorstöltés támogatása – A powerbank lényegesen gyorsabban képes feltölteni a mobiltelefont, min általában. Ismét mindkét eszköznek támogatnia kell ezt a funkciót.
 • Napelem – Ennek segítségével a powerbank a töltést napenergiával, hálózati csatlakozás nélkül végzi.
 • Lámpa – Egyes powerbankok LED lámpával is rendelkeznek, amelyet éjjel zseblámpaként használhat.
 • Beépített kábelek – A powerbankok beépített kábelekkel is rendelkezhetnek. Ez egy praktikus megoldás, mivel nem kell magával hordania a kábelt, és nem kell rá gondot tartania.

A piacon olyan érdekességek is megjelennek, mint a tükörrel ellátott powerbank, vagy az MP3 lejátszóba beépített modellek és hasonlók. A gyártók kreativitása ezen a téren igazán nagy, így elég megtalálni az Ön számára megfelelő megoldást.

Biztonsági elemek

A biztonsági elemek a powerbank speciális funkciói közé tartoznak. Célravezető, ha a powerbank minél több biztonsági elemmel rendelkezik, amely megvédi Önt a katasztrófától. Ez leginkább a minőségi és drágább modellek kiváltsága. A következőkkel szembeni védelemmel találkozhat:

 • túlfeszültség,
 • rövidzárlat,
 • túlterhelés,
 • túltöltés,
 • túlmelegedés.

A powerbank használatának és védelmének elvei

Ha azt szeretné, hogy a megvásárolt powerbank a legnagyobb hasznot hozza és a megfelelő élettartammal büszkélkedhessen, tanácsos néhány használati alapelvet betartani.

 • Ne használja a powerbankot túl meleg, 25 °C feletti hőmérsékleten.
 • A powerbankot ajánlott 0 °C – 20 °C közötti hőmérsékleten tárolni.
 • Használjon minőségi töltőkábelt.
 • Ha a power bankot hosszabb időre használaton kívül hagyja, töltse fel teljes kapacitásának legalább 50%-ra.
 • A kimeneti áram értékének minimálisan 1A –nak kellene lennie (1,5 A és annál többet ajánlunk).
 • Ha fel akarja gyorsítani a mobiltelefon powerbankról történő feltöltését, a folyamat során ne használja a mobil telefont.
 • Kerülje a nem eredeti termékeket, ezek lényegesen alacsonyabb effektív kapacitással rendelkezhetnek a deklaráltakkal szemben.

TIPP: Legyen elővigyázatos a repülőgéppel történő utazás során. A powerbankok az utazók gyakori úti társai, nincs ez másképp a légi közlekedésben sem. Azonban olyan tárgyakról van szó, melyekre speciális szabályok vonatkoznak. Ez az egyes légitársaságok között eltérő lehet, tájékozódjon előre, hogy a konkrét esetben milyen módon utazhat. Valahol ügyelnek arra, hogy a powerbank ne a feladott poggyászban legyen, muszáj azt a kézi poggyászban elhelyezni. A szállított powerbank maximális kapacitására is külön szabályozás vonatkozik.

Ár

A powerbankok a mobiltelefonokat és tableteket aktívan használó személyek felszerelésének szerves részévé váltak. Természetesen számos különböző gyártó reagált erre, és ma már számos gyártó kínálatában megtalálható a powerbank – ADATA, iGet, Remax, Xiaomi, Manta, Avacom, Blow, Boompods, Nokia, Blue Star és mások.

A több száz kínált modell között nemcsak a műszaki paraméterekben, hanem a beszerzési árakban is vannak különbségek. Nem mindig csak a powerbank teljes kapacitása a döntő. A felhasznált anyag, a súly és egyéb paraméterek gyakran szerepet játszanak az árban. A felhasználónak az igényeinek megfelelően kell kiválasztania a powerbankot.

Ha több eszközt szeretne gyakran tölteni, akkor célszerű nagy kapacitású powerbankot beszerezni, de a nagyobb súlyt is figyelembe kell vennie. Ha viszont csak kiegészítő, tartalék áramforrásként szeretné használni a terméket, például utazáshoz, akkor az akkumulátorok jellemzői miatt jobb, ha kisebb kapacitású powerbankot vásárol. Hogy ötletet adjunk, íme néhány árkategória.

Ár 5 000 Ft-ig

A piacot szó szerint elárasztja ez a kategória, amelybe elérhető áron kapható modellek tartoznak. Ezek többnyire kis műanyag powerbankok. Méretük változó. A klasszikus „dobozoktól” a miniatűr kulcstartókig minden megtalálható ebben a kategóriában. Ennyi pénzért akár 4 000 mAh kapacitású modellt is vásárolhat. Legfőképpen Li-ion akkumulátorokra számíthat. A kis méretnek megfelel az alacsony, körülbelül 170 grammos súly is.

Ár 5 000 – 10 000 Ft között

Ebben az esetben szinte korlátlan választási lehetőségei vannak. A nagyobb, akár 9000 mAh kapacitású és 6-7,5 óra körüli töltési idővel rendelkező powerbankok egyre inkább előtérbe kerülnek. A Li-pol akkumulátor cellás változatok sem jelentenek kivételt. Mindenesetre a kapacitás növekedésével a súly is növekszik, 200-300 grammra.

Ár 10 000 – 15 000 Ft között

Csak néhány ezer forinttal kell többet fizetnie, és máris akár napelemes töltéssel ellátott modelleket is vásárolhat, amelyek kapacitása a 12 500 mAh-t is elérheti. Az ilyen termékek súlya 400 g körül van.

Ár 15 000 Ft felett

Ez a kategória hosszú időre nyúlik vissza a beszerzési költségek tekintetében. Egy minőségi nagyméretű powerbankra akár 70 000 Ft-ot, vagy még annál többet is költhet. Ezek a modellek 40 000 mAh kapacitással büszkélkedhetnek, és a mobiltelefonok és tabletek, valamint laptopok töltésére is a legkisebb probléma nélkül képesek. Ez kétségtelenül a nagyobb súlyban is megmutatkozik. A hangsúly e tekintetben a tökéletes felületi kezelésen van. Az elegáns modellek mellett outdoor kivitelű modellekkel is találkozhat.

Powerbankokkal kapcsolatos gyakran ismételt kérdések


Szerinted hasznos volt ez a cikk?
Visszajelzéseidet örömmel fogadjuk.

Powerbankok
Átlagos értékelés 5 az 5 szavazatból