A legjobb rollerek az összehasonlító teszt alapján és értékelésük 2024

A roller nem csak a városban való közlekedésre használható, hanem sporteszközként is kiváló.

Hogyan hasonlítjuk össze a rollereket? 

A piacon található legjobb roller kiválasztásakor tapasztalt vásárlóként járunk el. Nagy hangsúlyt fektetünk a vázszerkezet minőségére és kivitelezésére, amely a kerekek méretével és formájával együtt sok mindent elárul a terepről, amelyre a rollert szánták. Figyelmünket az sem kerülte el, hogy melyik felhasználónak melyik roller illik, ugyanis egy gyereknek más rollerre van szüksége, mint egy felnőttnek.

A konkrét felhasználó számára megfelelő rollert a következő paraméterek határozzák meg:

 • Roller teherbírása
 • A kormány magassága, esetleg szélessége
 • A kormány magasságának beállítása
 • Állófelület  hossza
 • Állófelület magassága a földtől mérve
 • A felhasználó ajánlott minimális és maximális magassága a gyártó alapján

A rollerek összehasonlításánál a fékek kialakításának és a hasznos kiegészítők jelenlétének megvizsgálását is (mint például az állvány vagy a csengő) szükségesnek tartottuk. Továbbá azt is értékeltük, hogy a beszerzési ár megfelel-e a roller minőségének. Nem utolsó sorban a felhasználói véleményeket is figyelembe vettük, mivel éppen ezek árulják el legtöbbet a roller megbízhatóságáról.

Amennyiben minden fontos paraméterrel szeretne részletesen is megismerkedni, olvassa el az általunk összeállított Hogyan válasszunk rollert című cikkünket. Ebben a roller kiválasztásával összefüggő hasznos karbantartási tanácsokat vagy a fogalmak szótárát is megtalálja.


Legjobb rollerek az összehasonlítás alapján

Sorrend Termék Rendeltetés Teherbírás (kg) Tömeg (kg) Megközelítőleges ár Aktuális ár
Top 1 Felnőtteknek, Gyerekeknek 100 5,2 22 790 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 2 Felnőtteknek, Gyerekeknek 100 3,5 28 990 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 3 Felnőtteknek, Gyerekeknek 100 2,5 22 790 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 4 Felnőtteknek 100 4,9 73 290 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 5 Gyerekeknek 100 3,9 19 290 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 6 Gyerekeknek 100 2,5 15 890 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 7 Felnőtteknek, Gyerekeknek 100 4,9 68 940 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 8 Gyerekeknek 50 3,2 50 190 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 9 Gyerekeknek 100 7,7 76 690 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 10 Felnőtteknek 130 10,4 117 890 Ft Mutasd az ajánlatokat

Hogyan válasszunk rollert

A rollerek szerkezetileg első pillantásra nagyon egyszerű és igénytelen „közlekedési eszköznek“ tűnnek. Ennek ellenére különféle műszaki paraméterek kötődnek hozzájuk, amelyek viszonylag egyéni eljárássá alakítják át a roller kiválasztását. Ebben a cikkben megismertetjük Önnel a rollereket és azok szerkezetét, ezen felül az egyes komponensekre is figyelmet fordítunk. A kerekekkel, csapágyakkal, a keret anyagával és a fékekkel kapcsolatos információkat is felvázoljuk.

Cikkünkből megtudhatja, hogyan válassza ki az állófelület és a kormány magasságát, valamint azt is, hogy a teherbírás és a méret szempontjából milyen modell megfelelő az Ön számára. Természetesen a rollerrel kapcsolatos alapfogalmakat tartalmazó értelmezési szótárról sem feledkeztünk meg. A cikk végén a rollerek beszerzési áráról is szót ejtünk.

Hogyan válasszunk rollert – röviden:

 • Ki fogja használni a rollert? – A megfelelő típusú rollert a vezetési stílusnak, valamint a használó életkorának megfelelően kell kiválasztani. A felnőtteknek szánt modellek eltérnek a gyerekek számára alkalmas modellektől, a freestyle rollerek pedig egy külön kategóriát alkotnak.
 • Válassza ki a megfelelő kerekeket – A kerekek mérete és típusa a választott roller típusától függ. A csapágyak és a tömörgumi kerekek is szerepet játszanak.
 • Ügyeljen a teherbírásra – A megfelelő teherbírást annak függvényében válassza, hogy ki fogja használni a rollert. A tartalék teherbírásról se feledkezzen meg.
 • Ezt követően a keret anyagára is fordítson figyelmet – A rollereket korábban kizárólag acélból gyártották, az ilyen keretek azonban viszonylag nehezek voltak. A kényelmesebb utazáshoz inkább az alumínium váz a megfelelő, ha a magasabb minőségért többet is hajlandó fizetni, válassza a karbon vázat.
 • A felhasználó alapján válassza ki az állófelületet – Induljon ki abból, ki fogja a leggyakrabban használni a rollert. Az taposólemezt magasság, hosszúság és szélesség szerint válassza ki.
 • A kormány is fontos – A kormány általában állítható, azonban ki kell próbálni, hogy a helyzete megfelelő-e. Ha túl alacsonyan van, gyorsan megfájdul a háta, ezzel ellentétben magasabb beállításnál romlik az irányíthatóság.
 • A fékekről és a biztonsági elemekről se feledkezzen meg – Választhat a lábfék vagy a kézi fék közül. A biztonsági elemeket ne felejtse a rollerezés típusához igazítani – a védősisaknak magától értendőnek kellene lenni, a szemüveg és a védők is hasznosak lehetnek.

A rollerek típusai

A roller kiválasztása előtt mérlegelnie kellene, a roller melyik típusát részesíti előnyben. Ez a választás szorosan összefügg a felhasználó életkorával, magasságával, testsúlyával valamint a rolleren közlekedő ambícióival. Nagy különbség van aközött, hogy a rollert városban fogja használni, vagy pedig hosszabb utakon is igénybe veszi majd, esetleg ingatag talajon is használni szeretné azt.

Ebből a szempontból a rollerek néhány főbb típusát különböztetjük meg:

 • gyerek rollerek
 • összecsukható rollerek
 • freestyle rollerek
 • elektromos rollerek
 • felnőtteknek szánt rollerek

Gyerekeknek szánt rollerek

Ahogy azt már a kategória neve is elárulja, kimondottan gyerekek számára ajánlott termékekről van szó. Nagyjából 2 éves kortól ajánlottak. Az ilyen termék mérete ennek megfelelő, mindenekelőtt a taposólemez magassága és szélessége igazított a gyerekekhez. A gyerek rollerek szerkezetileg igénytelenek és legfőképpen arra szolgálnak, hogy a gyerekek elsajátítsák a roller használatát. Háromkerekű rollerekkel is találkozhat, ezek előnye a teljes stabilitás.

A gyerek rollerek között találhatóak lábfékkel, valamint kézi fékkel felszerelt rollerek, a kerekek felfújhatóak, és az olyan kiegészítők sem hiányozhatnak róla, mint például az állvány. A gyerek rollerek kiválasztása függ az előnyben részesített vezetési stílustól, ahol érvényes, hogy a felfújható kerekekkel rendelkező rollert a gyerek az igényesebb terepen is használni tudja.

Összecsukható rollerek

Az összecsukható rollerek részben hasonlítanak a gyerek rollerekre. Kissé robusztusobbak, és nagyobb gyerekek vagy felnőtt egyének számára készültek. Olyan modellekről van szó, amelyek viszonylag gyorsan és egyszerűen összecsukhatóak, tehát a közlekedési eszközből pillanatok alatt praktikus és kompakt kézi poggyász válik.

Az összecsukható rollerek kidolgozása természetesen magasabb szintű, mint a gyerek rollereké, ugyanis ezeknek az eszközöknek a magasabb terhelésen kívül az igényesebb és egyenetlen terephez is alkalmazkodni kell. Általánosságban elmondható, hogy az ilyen típusú rollerek megbízhatóak és szerkezetileg kifinomultak.

Freestyle rollerek

A freestyle rollerek a fent említett rollerekhez hasonlóak. Ebben az esetben azonban professzionális rollerekről van szó, ahol nagy figyelmet fordítanak a váz szilárdságára és az egyes elemek minőségére.

Ezek a rollerek kimondottan az erre a célra kialakított pályákon és gördeszka parkokban való használatra alkalmasak. Számtalan trükk kivitelezhető velük, tehát több ütést és nagyobb terhelést kell kibírniuk. A freestyle rollerekre jellemző a megerősített váz és a kis kerekek. Általában lábfékkel felszereltek.

Elektromos rollerek

Az elektromos meghajtás fellendülése a rollereken is megmutatkozik. Ezek a főképp felnőtteknek ajánlott modellek speciális elektromotorral vannak felszerelve, amelyet tölteni kell. A legnagyobb előnyüket az automata meghajtás jelenti. Láb általi meghajtás nélkül is 20-30 km/ó sebességgel száguldhat. Az adott típustól függően az akkumulátor 4-6 óra üzemidőt is kibír.

Hátránynak számít, hogy az akkumulátor lemerülése esetén a roller viszonylag nehéz. Ezzel a típusú rollerrel a Hogyan válasszunk elektromos rollert című önálló cikkben foglalkozunk.

Felnőtteknek szánt rollerek

Most egy olyan kategóriához érkeztünk, amely az elmúlt években nagy népszerűségnek örvend, valószínűleg cikkünkben és a következő fejezetekben mi is erre a kategóriára fogjuk fordítani a legtöbb figyelmet. Ezek a felnőtt rollerek. Szerkezetükben már első ránézésre különböznek a többitől. Elöl jelentősen nagyobb kerékkel rendelkeznek, amely felfújható. Ezek a rollerek a nagyobb kerék méretnek köszönhetően mindenekelőtt felnőttek számára alkalmasak, és még igényesebb terepen tett hosszabb utazás során is kényelmesek.

A felnőtt rollerek a felhasználás módja szerint számos különböző módosítással rendelkeznek:

 • sportos használatra szánt rollerek – rugózással és széles kerekekkel, számos közülük két kézi fékkel van ellátva, némely modell mushing-ra, vagyis kutyaszánozásra is alkalmas
 • hosszabb utakra alkalmas rollerek – ezt a típust a nagyobb sebesség érdekében nagy első kerékkel szerelték fel, gyakran a rugózás sincs jelen
 • egyenes terepre szánt rollerek – keskenyebb kerekek, rugózás nélkül, jobb kezelhetőség

Kerekek

A roller legfontosabb részét gyakorlatilag a kerekek és a keret jelentik. Fontos, hogy megfelelő típusú kereket válasszon, ezen felül a kényelmes használat olyan paraméterektől is függ, mint a kerék mérete vagy tömege, valamint a csapágyak minősége. A kerék típusa nagyban függ a kiválasztott roller típusától.

A kerék típusát illetően a következőkkel találkozhat:

 • tömörgumi – PVC és PU kerekek, kis átmérő, legfőképpen a gyerek, freestyle és kis méretű összecsukható rellereken találhatóak meg
 • felfújható – a kerékpárokhoz hasonlóan a felülettel való érintkezést a gumiköpeny és belső biztosítja, leggyakrabban a felnőtt rollereken találhatóak.

Méret

A méret valóban lényeges – legalábbis ami a roller kerekeit illeti. Minél nagyobbak a kerekek, annál könnyebben lehet leküzdeni az egyenetlen terepet és a haladás is gyorsabb. Ebből logikusan adódik, hogy ez a paraméter függ attól, hol szeretné használni a rollert. A kerekek és kis kerekek méretét, vagyis átmérőjét leggyakrabban hüvelyekben (ritkábban centiméterekben) fejezik ki.

Amennyiben a tömörgumi kerekű rollerekre összpontosítunk, ott az átmérő viszonylag kicsi, valamint az első és hátsó keréknél azonos, vagy legalább is hasonló. Ebben az esetben elsősorban a jó irányíthatóságról és egyszerű kezelésről van szó, a haladási sebesség ebben az esetben kisebb.

A felfújható kerekekkel rendelkező rollerek esetében az első kerék általában nagyobb, mint a hátsó kerék, ennek köszönhetően pedig a rollerezés is gyorsabb. A példa kedvéért bemutatunk néhány kivitelt.

 • 16″ első kerék + 12″ hátsó kerék – Mindenekelőtt városi utakra tervezett rollerek. Az egyszerű kezelés szól mellettük.
 • 20″ első kerék + 16″ hátsó kerék – Univerzális rollerek, melyeknek nem csak a városban, de a városon kívüli kirándulások során is hasznát veszi, ahol gyorsabban tud haladni.
 • 26″ első kerék + 20″ hátsó kerék – Hosszabb távra alkalmas modellek. Ilyen nagy kerekekkel az út gyorsabban eltelik és sokkal kevesebb energiát vesz igénybe.

Keménység

Ami a felnőtt rollerek felfújható kerekeit illeti, a haladás tulajdonságait a belső guminyomásnak mértéke képes befolyásolni. A keménység tehát bizonyos fokig választható. Keményebb gumiknál a gördülési ellenállás csökken, ami gyorsabb haladást eredményez. A kisebb keménység az igényesebb terepre megfelelő, ahol a kerekek képesek csökkenteni az ütések mértékét.

Ezen kívül a teljes szerkezet és a belső, valamint a gumiköpeny minősége is fontos szerepet játszik, beleértve a megfelelő mintázat kiválasztását is, aminek meg kellene felelnie az adott felületnek. A piacon terepre alkalmas széles felfújható kerekeket, vagy közúti utakra alkalmas keskenyebb kerekeket egyaránt talál.

Ezzel ellentétben a teljes gumi vagy PVC és PU kerekek a kisebb rollerek részét képezik. Itt a keménység az adott kerék gyártásához használt anyag keveréke alapján van megadva. Ezeknek a kerekeknek a keménységet számok és betűk kombinációja fejezi ki. Ha kemény kerekeket választ, a felület minden egyenetlenségét érezni fogja, másrészt nagyobb sebességet érhet el. A puha kerekek kellemesebbek a durvább terepen és hosszabb távra alkalmasak.

Keménység Megjelölés
Puha kerekek 86A és alacsonyabb
Kemény kerekek 88A és magasabb

Csapágyak

A csapágyak egy külön fejezetet alkotnak. Fő funkciójuk a kerék helyes, gyors és egyenletes forgó mozgása a roller használata közben. Ezt a legjobb minőségű csapágyakkal érheti el. A választás során a legfontosabb paraméter az ABES érték. Ez egy 1-től 9-ig terjedő skálán kerül feltüntetésre. Minél magasabb a szám, annál jobb minőségű, jobban kidolgozott csapágyakról van szó, amelyek folyamatosabb működést és nagyobb sebességet garantálnak.

A legelterjedtebb csapágyakat manapság ABEC 7 jelöléssel látják el, míg az ABEC 9 csapágyak a legmagasabb minőségűnek számítanak.

Teherbírás

Ha van elképzelése arról, hogy milyen típusú roller illik Önhöz, akkor folytassa az egyes műszaki paraméterek kiválasztását. Az egyik ilyen adat kétségtelenül a roller terhelhetősége.

Ez csak egyetlen dolgot fejez ki. Mégpedig azt, hogy a roller képes-e egy adott súlyú felhasználót hosszú ideig sérülés nélkül szállítani. Amennyiben felnőtteknek szánt rollerekről beszélünk, ezek a termékek 90-150 kilogramm maximális terhelhetőséget kínálnak. A gyermekeknek szánt rollerek terhelhetősége általában 75 kg körül mozog.

Ezen paraméter kiválasztása során azt is vegye figyelembe, milyen terepen fogja használni a rollert. Nemcsak a jelenlegi súlyát kell figyelembe vennie, hanem azt is, hogy mindenféle egyenetlen terepen foja használni a rollert, legyen szó városi járdaszegélyekről vagy a terepen tett kisebb ugrásokról. Ekkor fontos figyelembe venni, hogy a roller terhelése abban a pillanatban sokkal nagyobb lesz. Ezért ne becsülje alá ezt a paramétert, és inkább nagyobb terhelhetőséget válasszon, különben a roller megsérülhet.

Gyártási anyag

A roller általános tartóssága a gyártási anyagával is összefügg. A hangsúly elsősorban a kereten van, beleértve a kormányt és a villát is. Ez attól függ, hogy hol fogja elsősorban használni a rollert, és milyen stílusban kívánja azt használni.

 

Háromféle, különböző tulajdonságokkal rendelkező gyártási anyaggal találkozhat. Ezeket az alábbi táblázat foglalja össze. Az alkalmi használatra szánt rollerek általában acél és alumínium kombinációjából készülnek. Az igényesebb és sportosabb használatra alkalmas modellek gyártási anyaga karbonszál, ezek rendszerint drágábbak is.

Anyag Tulajdonságok
Acél Kemény, nehéz
Alumínium Kemény, könnyű
Karbonszál Nagyon tartós, nagyon könnyű

 

Magasság, hossz és az állófelület szélessége

A taposólemez a roller fő felületét képezi, amelyre ráállhatunk a használat során. A taposólemez határozza meg a használat közbeni kényelmet. Éppen ezért nemcsak arra kell figyelni, hogy milyen magasan elhelyezett, hanem arra is, hogy milyen széles.

Állófelület magassága

Ha még nem is állt rolleren, biztosan látta már, hogyan működik. Ennek köszönhetően tudhatja, hogy a roller meghajtásakor egy picit be kell hajlítania a térdét. Ezen mozdulat alatt azon láb izmai feszülnek meg, amelyre támaszkodik. Ebből logikusan következik, hogy minél kisebb mértékig kell behajlítania a lábát, annál kényelmesebb lesz az utazás.

Az állófelület magasságának ezért nem szabadna magasnak lennie. Legfőképpen akkor nem, ha hosszabb utak megtételére szeretné használni a rollert. Figyelnie kell azonban a várható terepviszonyokra is, hogy az egyenetlen terep és az úton lévő akadályok ne karcolják meg a taposólemezt.

Az állófelület ideális magassága 5 cm körüli, azonban amennyiben terepen szeretné használni a rollert, ez az érték akár 7 cm lehet. Ez a gyerekeknek szánt rollerekre is érvényes. Érdemes több taposólemezt is kipróbálni, ugyanis lehet, hogy az Ön alakjának más felel meg.

Állófelület hossza

A feleslegesen hosszú taposólemezek rontják a kezelhetőséget, és kellemetlenek lehetnek a különböző akadályok leküzdésekor. Az azonban igaz, hogy a dombok lejtőin és a hosszabb egyenesekben jó, ha mindkét lábát pihentetheti rajta. Elegendő, ha a hátsó láb felét vagy harmadát tudja elhelyezni a taposólemezen, ugyanis azt úgyis rögtön újra használni fogja a meghajtáshoz.

A taposólemez ideális hossza 40 cm körül mozog.

Állófelület szélessége

Végül a taposólemez szélességét is érdemes megemlíteni, amely bár nem játszik döntő szerepet, mégis legalább részben figyelembe kell venni. A szélesség legfőképpen azért egy kissé elhanyagolt paraméter, mivel a lábával a roller tengelyében áll, így nem kell aggódnia a plusz centiméterek miatt.

A taposólemez optimális szélessége 10 és 11 centiméter közötti.

Kormány magassága

A roller további fontos része a kormány, pontosabban annak magassága. Ez az elem általában állítható, így Ön saját igényeihez igazíthatja azt. Csak a beállítási tartományt kell ellenőriznie, annak ugyanis meg kell felelnie az Ön magasságának. Gyermekek esetében ez általában 50 centiméter, vagy annál több. Felnőtteknél 90 és 130 centiméter közötti tartományról van szó.

Ebben a tekintetben győződjön meg arról, hogy olyan megfelelő beállításokat használ, amelyek a lehető legnagyobb vezetési komfortot biztosítják. Az alacsonyra beállított kormány hátfájást okoz. A magasabbra állított kormány csökkenti a roller általános kezelhetőségét. Az optimális kormánymagasság csípőmagasságban van. Ezt a roller mellett állva kell mérni, nem akkor, amikor a taposólemezen áll.

Fékek

Eddig azokkal a paraméterekkel foglalkoztunk, amelyek többé-kevésbé a roller kényelmes használatához kapcsolódnak. Azonban ezt a szórakoztató és sportos eszközt is meg kell tudni fékezni. És ez természetesen nem úgy történik, hogy a sarkával a földet csiszolja. A rollerek három különböző típusú fékkel lehetnek felszereltek.

 • Lábfék – A lábfék a felhasználó lába mögött, a hátsó kerék felett található. Ez a legolcsóbb változat. Inkább a kevésbé megterhelő városi forgalomba alkalmas. A féket egyszerűen a forgó kerék „lenyomásával” kell működtetni.
 • Féknyereg – A féknyerges fékeket a kormányon lévő karral lehet vezérelni. Ezeket a felfújható kerekekkel ellátott rollereken használják. Működési elvük ugyanaz, mint a kerékpárok esetében. A kar megnyomásakor két gumigörgős rész hat a kerékre, ennek következtében a roller fékezni kezd. „V-fékként” is ismertek.
 • Tárcsafék – Ez az egyik legjobb és leghatékonyabb lehetőség a fékezés szempontjából. A kormányon lévő karral is vezérelhető. Számolnia kell azonban, azzal, hogy karbantartása igényesebb. A tárcsafék különösen a sportosabb felhasználók számára alkalmas.

 

Általános fogalmak

A “rolleresek” világa olyan roller rajongókból áll, akik köreiben sajátos szlenggel, valamint különböző kifejezésekkel is találkozhat. Ezek is segítségére lehetnek a megfelelő roller kiválasztásában. Éppen ezért soroljuk fel a legalapvetőbbeket.

 • Freestyle – Speciális rollereken való rollerezést jelent. Ezeket a rollereket kimondottan az erre a célra kialakított pályákon és gördeszka parkokban való használatra alkalmasak. A rollerek a lépcsőkön, korlátokon és egyéb elemeken történő bármilyen trükk végrehajtására is képesek.
 • Freeride – Terepen való rollerezés. Ez a terep nagyobb kihívást jelentő lejtőkből áll, amelyek között természetes vagy mesterséges akadályok vannak. Ehhez megfelelő típusú rollerre van szükség.
 • Talajtól számított magasság – Ez a kifejezés a talajtól az állófelület legalacsonyabb pontjáig mért távolságot határozza meg
 • Palást  – A felfújható kerekekkel ellátott rollerek gumiabroncsának mintázatát jelöli. A gumiabroncsokat közúton, de nagyobb kihívást jelentő terepen is használhatja.
 • Elülső megemelés – Ezzel a kifejezéssel az állófelületnél találkozhat, azt jelzi, hogy annak elülső része megemelt, így a roller könnyebben használható terepen, az állófelület ugyanis nem akad fel az úton lévő akadályokba.
 • Mushing – Olyan sportos stílus, amelyben a rollert kutya vagy kutyaszán húzza.

Ár

Mivel a rollerek széles körben használhatóak és számos felhasználónak alkalmasak, áruk is eltérő. Kisebb gyerekeknek 8 500 Ft-ért megvásárolható roller is elegendő lehet, a legigényesebb felhasználók azonban olyan modellt is választhatnak, amelyek ára meghaladja a 400 000 Ft-ot. Bármilyen célból is szeretne rollert vásárolni, mindig igazolt márka terméke mellett tegye le a voksát.

A következő, különböző árkategóriájú rollerek összehasonlításából megtudhatja, hogy mit várhat el a bizonyos árkategóriáktól.

Ár 17 000 Ft-ig

Ebben a kategóriában egyértelműen a gyerek rollerek, valamint az összecsukható rollerek vezetnek, tehát az olyan kis méretű modellek, amelyek városi forgalomba alkalmasak és rövidebb utak megtételére termettek. Legfeljebb 90 kg-os teherbírásra és 3,7 – 9,7 kg-os súlyra számíthat.

Ár 17 000 Ft és 50 000 Ft között

Ebben az ártartományban a minőségi összecsukható modellek mellett robusztusabb és olyan speciális modelleket is talál, amelyek kifejezetten freestyle használatra alkalmasak. Kevésbé igényes felhasználóknak alkalmas, felfújható kerekekkel ellátott modellekre is bukkanhat ebben a kategóriában. A teherbírás akár 100 kg is lehet, és 16″ + 12″ méretű kerekekkel ellátott modelleket is vásárolhat ennyiért.

Ár 50 000 Ft és 100 000 Ft között

Ebben az kategóriában leginkább freestyle rollereket és felfújható kerekekkel ellátott rollereket talál. A legkeresettebb változat a 20 + 16 hüvelykes modell. Elég hosszú termékekről van szó, amelyek akár 170 cm-esek is lehetnek, így bármilyen magasságú felhasználónak megfelelőek. Ezek a rollerek akár 150 kilogrammos teherbírást is kínálhatnak.

Ár 100 000 Ft felett

Ha minden figyelmét a rollerezésre szeretné fordítani, minden bizonnyal nagyobb befektetésre lesz szüksége. 100 000 Ft feletti áron a lehetőségek széles skálájából választhat, nemcsak a teherbírás és a taposólemez magassága, hanem a fékek vagy a gyártási anyag kiválasztása tekintetében is. Ebben az árkategóriában is rengeteg 26+20 hüvelykes kerékmérettel rendelkező modell található.

Felszerelés rollerre

A nagyméretű felnőtt rollert gyakran klasszikus kerékpárnak tekintik. Ezért a megvásárolt modelleket különféle sárvédőkkel, fényvisszaverőkkel, valamint speciális csomagtartókkal szerelheti fel utólagosan a hosszabb utak megtételéhez. Akár egy sebességmérőt is vásárolhat a rollerhez, amely megtett távolságokra vonatkozó információk megjelenítésére képes.

Ugyanez vonatkozik a ruházatra és a rolleren való biztonságra is. A funkcionális kerékpáros ruházat mellett megfelelő lábbelik, sisakok, védők és hasonló termékek is megvásárolhatóak. Ugyanakkor a közlekedési szabályok szerint csak az utakon szabad közlekedni velük, a járdán nem.

Javasoljuk továbbá, hogy olyan rollert válasszon, amelyhez a gyártó pótalkatrészeket is mellékel. Nem túl ritka, hogy egy fék vagy kerék eltörik, és kár lenne rögtön az egész rollert lecserélni. A pótalkatrészeket mellékelő márkák közé a Crussis, a Micro, a Slamm, a Blunt és mások tartoznak.

Rollerekkel kapcsolatos gyakran ismételt kérdések


Szerinted hasznos volt ez a cikk?
Visszajelzéseidet örömmel fogadjuk.

Rollerek
Átlagos értékelés 4.5 az 10 szavazatból