A 10 legjobb autós kamera összehasonlító tesztje és értékelése

Az autós kamerákat összehasonlító tesztünk tizenöt terméket tartalmaz, így megkönnyíti a döntéshozatalt. Az összehasonlításban a kamerák egyes paramétereit is belefoglaltuk. A termékeket árkategóriákba soroltuk, amelyeket az egyes funkciók és a minőség alapján határoltunk be.

Ez a weboldal az autós kamerák és paramétereik összehasonlítását kínálja egy táblázatban, amelyet a saját preferenciái, valamint az egyes értékek alapján is rendezhet. Amennyiben rendezni szeretné a termékeket, elegendő egy konkrét paraméterkategóriára kattintania, amely a kiválasztott szűrő szerint rendezi a termékeket. Az egyes autós kamerákról szóló értékelést az adott termék nevére vagy fotójára kattintva érheti el.

Amennyiben nem szeretne ranglétránkra hagyatkozni, esetleg még nem biztos a döntésében, biztosan értékelni fogja a Hogyan válasszunk autós kamerát cikkünket, amelyben részletesen is leírjuk az egyes paramétereket.


Legjobb autós kamerák az összehasonlító teszt alapján

Sorrend Termék Videó maximális felbontása Látószög Kijelző mérete Megközelítőleges ár Aktuális ár
Top 1 Full HD (1920×1080) 150 ° 9,66" 64 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 2 Full HD (1920×1080) 170 ° 10" 28 390 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 3 Ultra HD (3840×2160) 160 ° 3" 92 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 4 Full HD (1920×1080) 130 ° 2" 67 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 5 Full HD (1920×1080) 130 ° - 151 990 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 6 Full HD (1920×1080) 140 ° - 42 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 7 Full HD (1920×1080) 130 ° 2,7" 37 990 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 8 Full HD (1920×1080) 130 ° - 10 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 9 Full HD 1080p / 30fps 130° 2" 26 Ft Mutasd az ajánlatokat
Top 10 JPEG 140 ° - 20 990 Ft Mutasd az ajánlatokat

Hogyan válasszunk autós kamerát

Az autós kamerák egyre elterjedtebbek, számos járműben megtalálhatók. Ha baleset éri, és nem Ön a hibás, esetleg korlátozva lesz az utakon, ez a rögzítőeszköz lesz az, amely segítségére lehet a védekezésben, valamint gyakorlati bizonyítékként is szolgálhat.

Ahhoz, hogy a rögzített felvétel megfelelő minőségű és értékes legyen, olyan autós kamerát kell választania, amely megfelelő feldolgozási és műszaki paraméterekkel rendelkezik. Ha nem képes tájékozódni az ilyen típusú technika tulajdonságaiban, használja arra a következő fejezeteket, hogy megismerkedjen az egyes kifejezésekkel.

Hogyan válasszunk autós kamerát – röviden:

 • Válassza ki a kamera típusát – aszerint, hogy kizárólag a jármű előtt, vagy a mögött is szeretne felvételt készíteni.
 • Ne feledkezzen meg a látószögről – a kis látószög nem biztos, hogy mindent rögzít majd.
 • Figyeljen az érzékelőre – legfőképpen annak felbontása és mérete fontos.
 • Ügyeljen a kilátásra – ne használjon feleslegesen nagy készüléket és helyezze azt el úgy a szélvédőn, hogy ne zavarja Önt a kilátásban.
 • Fedezze fel a funkciókat – az egyes funkciókért felárat kell fizetnie, azonban a G-szenzor hasznára válik majd.

A kamera típusa

Még mielőtt rátérnénk az autós kamerák egyes paramétereire, a funkcionális oldalról kell megközelíteni a terméket. Fontos előre meghatározni, hogy mely területről kell felvételt készítenie a kamerának. Ebből a szempontból három típusra oszthatjuk az autós kamerákat.

 • Hagyományos autós kamerák – kizárólag a jármű előtti térről készítenek felvételeket, leggyakrabban a szélvédő felső részén elhelyezettek.
 • Dupla autós kamerák – a jármű előtt, valamint a járműben végbemenő történésekről si készítenek felvételt.
 • Külső autós kamerák – olyan autós kamerák, amelyek kiegészítő lencsét tartalmaznak, amely a jármű hátsó üvegére rögzített. A jármű előtt, valamint a jármű mögötti történéseket is rögzítik.

A leggyakoribb, legtöbbet használt típus természetesen a hagyományos autós kamera. Leggyakrabban kompakt méretekkel büszkélkedhet, azonban a hagyományos mérettől kisebb vagy nagyobb méretű kamerákat is talál a piacon.

TIPP: Kialakításukban egyediek a visszapillantó tükörbe integrált autós kamerák. Ezek nem zavarják a kilátásban, és észre sem veszi, hogy az autóban vannak.

Látószög

Autós kamera vásárlása során elsősorban a látószögre ügyeljen. Ez arról árulkodik, hogy mi mindenről fog felvétel készülni az autózás során. Néha a látószög meghatározhatja bűnösségét vagy ártatlanságát. Nem számít, milyen jó az érzékelő vagy az optika, a kamera nem érzékel olyan tárgyat, amely nem fér bele a felvételbe.

Az ilyen típusú menetrögzítő kamerák olcsóbb modelljei 110°-os látószöget kínálnak, ami a valóságban az út és a járda egy részének rögzítését jelenti. Az elérhető áron kapható autós kamerák rendszerint 120° – 150° látószöget kínálnak. Ebben a tartományban már az út melletti területek nagyobb része, de a szomszédos sávok nagyobb része is megörökíthető. A 140° optimális értéknek számít.

TIPP: A rendkívül nagy, 160° feletti szögek már jelentősen torzítják a képet, és kontraproduktívak lehetnek.

Érzékelő

Ahogyan más típusú menetrögzítő berendezéseknél, úgy ebben az esetben is az érzékelőt meghatározó paraméterek a fontosabb mutatók közé tartoznak. Az alapvető paraméterek közé a felbontás, a képfrissítési frekvencia, az érzékelő mérete és típusa tartoznak. Az alábbi sorokban részletesebben is leírjuk az egyes paramétereket, valamint azok fontosságát is megfogalmazzuk.

A gyártók rendszerint nem tüntetnek fel más adatot az érzékelőkkel kapcsolatban, mint a felbontást és a képfrissítési frekvenciát.

Az érzékelő felbontása

Ez az adat jelzi, hogy mennyi képpontból (pixel) áll a kép. Minél nagyobb a kép vagy videó felbontása, jobb és részletgazdagabb felvétel készítésére ad lehetőséget, egyúttal a kép nagyítását is lehetővé teszi. Ez a lehetőség nyilvánvaló bizonyítékok esetében rendkívül értékes lehet.

A felbontásnak legalább FullHD-nak, tehát 1 920 x 1 080 képpontnak kellene lennie. Az ettől kisebb felbontás nem minden esetben elegendő az olyan apróbb részletek azonosítására, mint például a rendszám, vagy az Ön előtt haladó jármű kerekeiből kilökődő apró alkatrészek (például ha az Ön előtt haladó autó nem rendelkezik a kötelező sárvédőkkel, ennek következtében pedig követ dob a szélvédőjébe, ami betörik).

A piacon 4K felbontású kamerák is találhatóak, azonban azt javasoljuk, hogy kerüljük a 4K-s felbontást kínáló autós kamerák vásárlását, amelyek vételára a FullHD kamerák szintjén van. Maga a felbontás ugyanis nem garantálja a minőséget, sőt, kis érzékelőn ellentétes hatást érhet el. Bár a kép részletes lesz, a nagy zaj következtében az olvasás nehezebbé válhat.

Képfrissítési frekvencia

A megvásárolt kamerától nem csupán jó minőségű, hanem folyamatos képes is elvárt. Erre a képfrissítési frekvencia van hatással. Ez a paraméter „fps”, tehát képkocka/másodperc értékben van megadva. Minél több képet rögzít a kamera másodpercenként, annál nagyobb az esélye, hogy a szakértők semmit nem hagynak figyelmen kívül a baleset elemzése során.

Ahhoz, hogy legalább alapvetően folyamatos képet kapjon, minimum 24 fps-re lesz szüksége. Az optimális ár-érték arány 30 fps körüli.

A piacon természetesen olyan autós kamerákat is talál, amelyek 60 fps-t, sőt, még akár többet is kínálnak, ezek azonban rendszerint HD, esetleg FullHD felbontásúak. A képfrissítési frekvencia nem helyettesíti a felbontást, ezért azt javasoljuk, legalább Full HD felbontást, valamint legalább 30 fps-t válasszon. A nagyobb képfrissítés ezen felül bónuszként szolgál.

Érzékelő mérete

Az érzékelő mérete hüvelykben van megadva, és arról árulkodik, hogy a felvétel rossz látási viszonyok között is jó minőségű, zaj és további nem kívánatos elem nélküli lesz-e. Az autós kamerák kategóriájában az 1/4 hüvelyk méretű érzékelők számítanak általánosnak. Minél nagyobb az érzékelő, annál jobban teljesít rossz fényviszonyok között.

TIPP: Amennyiben legfőképpen éjjel közlekedik, a lehető legnagyobb méretű érzékelőt válassza.

Érzékelő típusa

A piacon két alapvető érzékelő típussal találkozhat. A CCD típus jobb minőségű felvételt készít, valamint kevesebb zajt biztosít. Hátránya, hogy nagyobb, ezen felül akár 10x több energiát fogyaszt és drágább is. Ezzel ellentétben a CMOS típusú érzékelők kisebb méretűek, kevesebbet fogyasztanak és olcsóbbak is.

A CMOS érzékelők fejlesztése a magasabb eladások miatt gyorsabb, így nem ritka, hogy a CCD és a CMOS kamerák összehasonlításakor a CMOS esetében jobb felvételi minőségre számíthat. Megtörténhet ugyanis, hogy a CMOS érzékelő egy éves gyártási eljárást, míg a CCD 5 éves eljárást alkalmaz.

Az optika paraméterei

A rögzített videó pontosságát az alkalmazott érzékelő, valamint az alkalmazott optika, illetve az objektív is meghatározza, amelyen keresztül a kép rögzül. Ennél legfőképpen a fényerősségre kellene figyelnie. Ez f/xx értékben, tehát példál f/1,3-ban van megadva. Minél kisebb a szám az „f” betűt követően, annál jobb felvételeket képes készíteni a kamera sötétben.

A gyártók nem tüntetnek fel részletesebb leírást az autós kamerák objektívével kapcsolatban, azonban amennyiben érdekli Önt a problematika, olvassa el az objektívekről szóló cikkünket.

Kijelző

Az autós kamera modelljétől és méretétől függően akár kijelzővel ellátott menetrögzítő készülékeket is talál a piacon. A legkisebb kijelzők 1,5 hüvelyk körüliek, manapság alapvetőnek számítanak, ugyanis pontosan a kijelző segítségével tudja beállítani a rögzített videó paramétereit és bekapcsolni a speciális funkciókat.

A drágább autós kamerák akár 2,5 hüvelyk méretű kijelzővel is rendelkezhetnek. Ebből a szempontból azonban nem a kijelző mérete fontos. A felvételek részletes megtekintéséhez ez a felület nem alkalmas, és a nagyobb kijelző kizárólag a kamera méretét növelné. Ez viszont zavaró lehet a kilátásban. 

Kijelző nélküli autós kamerák is léteznek. Általában nagyon kis eszközökről van szó, ebből előnyük is egyértelmű. Nem zavarják a kilátást, és valóban észrevehetetlenek. Leggyakrabban mobilalkalmazással vezérelhetők, amelyhez Wi-Fi-n keresztül csatlakoznak.

Bemenetek és kimenetek

Az autós kamerák különféle bemenetekkel és kimenetekkel rendelkeznek, ide tartoznak természetesen az adattárolásra használatos memóriakártyák. Először azonban a bemeneti és kimeneti csatlakozókat és a technológiát mutatjuk be. Ezek lehetővé teszik a termék más típusú eszközökhöz történő csatlakoztatását.

 • WiFi – vezeték nélküli technológia, amely segítségével például a mobiltelefonhoz vagy számítógéphez csatlakoztathatja az autós kamerát annak érdekében, hogy beállítsa a legfontosabb beállításokat, vagy lejátsza a már elkészített felvételeket.
 • HDMI – kimenet, amely lehetővé teszi a nagy felbontású lejátszást, leggyakrabban televízión.
 • USB – további változat, amely segítségével az autós kamera csatlakoztatható a számítógéphez.
 • AV kimenet – a kamera csatlakoztatásának módja az autóba épített nagyobb érintőpanelhez. Az 5 – 7 hüvelykes kijelző ideális méretű lehet ahhoz, hogy közvetlenül a helyszínen játssza le az elkészített felvételeket és megfigyelje a szükséges részleteket.

Tárhely

Egy külön fejezetet kell szentelni a tárhelynek, amelyre a kamera elmenti a felvételeket. Számos autós kamera modellnél egy belső tárhelyről van szó, amely mérete 16 – 64 GB közti. Természetesen a kapacitás növelésére használható kibővítő memória slot is alapvető felszereltségnek számít. Leggyakrabban SD kártyákról van szó.

Ezzel kapcsolatosan valószínűleg érdekelni fogja, mennyi felvétel és milyen minőségben fér el egy adott méretű memória kártyán:

 • 16 GB méretű kártya – akár 7,2 óra HD felvétel, akár 3,5 óra Full HD felvétel
 • 32 GB méretű kártya – akár 14,5 óra HD felvétel, akár 7,1 óra Full HD felvétel
 • 64 GB méretű kártya – akár 29 óra HD felvétel, akár 14,3 óra Full HD felvétel
 • 128 GB méretű kártya – akár 58,1 óra HD felvétel, akár 29 óra Full HD felvétel

Ezek az értékek bizonyos mértékig tájékoztató jellegűek, ugyanis a felbontáson felül a bitrára, valamint a tömörítés típusa is fontos. Ez az egyes autós kameráknál eltérő lehet. A régi típusú tömörítés több tíz százalékkal több helyet foglalhat el, miközben maga a felvétel gyengébb minőségű. A régebbi tömörítési formák közé például a MJPEG sorolható, míg az újabbak közé a h.264 és a h.265 tartoznak.

Ahhoz, hogy ne kelljen a lezajlott utazásokról készült felvételeket újra és újra manuálisan felülírogatni, esetleg archiválni, a modern termékek lehetővé teszik az úgynevezett “hurok” beállítását. Ennek köszönhetően, amikor a memóriakártya betelik, a felvételek fokozatosan átírásra kerülnek.

TIPP: Automatikus felülírás használata során azt javasoljuk, hogy G-szenzorral ellátott kamerát vásároljon. Ez baleset esetén automatikusan zárolja a felvételt az átírással szemben, így nem áll fenn a bizonyítékok elvesztésének veszélye

Akkumulátor és kondenzátorok

A legtöbb autós kamera olyan csatlakozóval ellátott, amellyel az autó elektromos rendszeréhez csatlakoztatható, legegyszerűbben 12 V-os aljzatról. Ezt vegye figyelembe, hogy legalább részben meg tudja tervezni, hol fogja elvezetni a kábelt a jármű belsejében. Ez rendszerint az oszloprészeken lehetséges, így a kábel nem zavarja a jármű belső megjelenését.

Vezeték nélküli autós kamerákkal is találkozhat, ezek beépített akkumulátorral ellátottak. Ezt azonban kizárólag tartalék forrásként kellene használni arra az esetre, ha valaki az éjszaka folyamán betör az autójába, esetleg alkalmi használatra javasolt. Ha kizárólag a beépített akkumulátorral fogja táplálni az autós kamerát, megtörténhet, hogy az akkumulátor egy év elteltével nem fog működni.

Az egyes gyártók az akkumulátor helyett kondenzátort használnak, amelyeknek az akkumulátorokkal ellentétben nem számít a hőmérséklet ingadozása, és nem használódnak el olyan gyorsan. Ezzel szemben kisebb kapacitással, tehát rövidebb működési idővel kell számolnia.

Funkciók

Az autós kamerának a gépkocsivezető számára legfőképpen egy praktikus és sokoldalú segítőnek kell lennie, nem pedig egy ostoba eszköznek, amely kizárólag a bekapcsolás után képes felvételeket készíteni. Ennek köszönhetően olyan modellekkel is találkozhat, amelyek felszereltségükben különböznek egymástól – akár a funkciókról, akár a technológiai elemekről is legyen szó.

Ezek a hasznos kiegészítők két kategóriába sorolhatók. Az első olyan funkciókat tartalmaz, amelyek praktikus és viszonylag alapvető funkcióknak számítanak.

 • Hurok – ezt a funkciót már említettük egy korábbi fejezetben. Az autós kamera a tárhely megteltét követően elkezdi felülírni a legrégebbi felvételeket.
 • Time-lapse – érdekes funkció, amely lehetővé teszi, hogy például egy kétórás felvételt egy perces videóba “sűrítsen”.
 • Automatikus bekapcsolás – a kamera praktikus része, amely lehetővé teszi, hogy kézi bekapcsolás nélkül használja a kamerát. A kamera abban a pillanatban megkezdi a felvételkészítést, amikor a jármű elindul.
 • Kijelző kikapcsolása – legfőképpen rossz látási viszonyok, valamint éjjeli használat során hasznos funkció. A kamera kikapcsolható, míg a felvételkészítés folytatódik. Csökken a fogyasztás, de ami még fontosabb, a kijelző fénye nem fogja zavarni a gépkocsivezetőt.
 • G-szenzor – biztonsági elem, amely az elkészült felvételekről gondoskodik. Amennyiben baleset éri, esetleg ütközés történik, a G-szenzor azonnal zárolja a felvételt, így az nem íródik felül.
 • GPS modul – ez a modul kiterjeszti az autókamera használatának lehetőségeit. Nemcsak vizuálisan, hanem a térképen is rögzítheti az útvonalat, így pontosan tudja, merre járt.
 • Kézi zárolás – abban az esetben praktikus kiegészítő, amikor azt szeretné, hogy az autós kamera zárolja a felvétel bizonyos részét annak érdekében, hogy az ne íródjon felül mindaddig, amíg azt Ön manuálisan lehetővé nem teszi.
 • Mikrofon – az autós kamera a járművön belüli, valamint azon kívüli hang felvevésére is képes. Egy hangfelvétel kifizetődő például a baleset utáni helyzet szemléltetésére, az érintett felek közötti azonnali kommunikáció menetének bemutatására.
 • Fényképezőgép – a kamera testén fényképek készítésére szolgáló gomb található. Baleset, vagy egyéb közlekedési helyzet esetén kiveheti a kamerát a tartóból és hagyományos fényképezőgépként használhatja azt.
 • Hátsó kamera – az egyes autós kamerák kiegészítő része lehetővé teszi, hogy a jármű mögött zajló eseményekről is készüljön felvétel. Praktikus, ha ez a felvétel a kamera kijelzőjén vagy a jármű kijelzőjén megjeleníthető, ugyanis parkolás során hasznos lehet.

Az alábbi listában szereplő fejlesztések bár nem nélkülözhetetlenek, a köztük szereplő egyes funkciók pozitívan bővítik a kiválasztott autós kamera felszereltségét. Ne feledje, hogy a funkciók számának növekedésével az adott készülék ára is megemelkedik.

 • Mágneses tartó – Az autós kamera rögzítésének egy módja. Kizárólag akkor hasznos, ha rendszeresen ki szeretné venni a kamerát a járműből.
 • Éjszakai mód – speciális LED vagy infravörös megvilágítás, amely javítja a közvetlenül a jármű előtti térről készült kép minőségét. A felvétel különböző részleteinek jobb felismerhetőségére használható. Nincs hatással a vezetés közbeni felvételre.
 • Parkoló üzemmód – Motion detect, vagy Mozgásérzékelő megnevezések alatt ismert. Amennyiben autója leparkolt állapotban van és bármi történik körülötte, a készülék elindítja a felvételkészítést.
 • WDR – a Wide Dynamic Range technológia javítja a felvett kép minőségét, több részletet képes rögzíteni, valamint a világos és sötét közötti kontrasztot is javítja.
 • Sebességmérő radarok érzékelése – a jobb autós kamerák engedélyezett kiegészítője. Itt a beépített GPS modul és a radar-adatbázis kölcsönhatása nyilvánul meg, ugyanis egy hangjelzés figyelmezteti Önt az Ön előtt lévő radarokra. Az antiradar önállóan is megvásárolható. További részleteket a Hogyan válasszunk antiradar című cikkünkben olvashat.
 • Ütközésgátló rendszer – a jármű pillanatnyi sebességétől függően, valamint a távolság bemérésének alapján a kamera figyelmeztetheti a gépjármű vezetőjét, ha túl közel halad az előtte haladó járműhöz.
 • További figyelmeztetések – az egyes autós kamerák arra is képesek figyelmeztetni a jármű vezetőjét, ha az kitért a sávból, esetleg elfelejtette bekapcsolni a fényszórókat.

Vezérlés és felhasználói kényelem

Egy további olyan tényező, amelyre érdemes figyelni a kamera kiválasztása során, az a vezérlés módja. Az elektronikában gyakran megfigyelhető az a tendencia, hogy a közvetlenül az eszközön lévő hardver gombokról a kijelző érintéses vezérlésére térnek át. Ez alól az autós kamerák sem képeznek kivételt. Esetükben azonban a gombos vezérlés ergonómikusabb megoldásnak bizonyul, mint az érintőképernyő használata.

Ennek oka egyszerű. A gombot vezetés során is egyszerűen megnyomhatja anélkül is, hogy a kamerára kellene pillantania – például ha zárolni szeretne egy felvételt. Az érintőképernyős vezérlés megzavarhatná a vezetés során, ugyanis a kijelzőre kellene néznie. Az autós kamerák többnyire egyszerű eszközök, és nem igényelnek bonyolult beállításokat.

Amennyiben lehetősége van ellenőrizni, válasszon egyszerű menüt kínáló autós kamerát. Ideális esetben a menü magyar nyelven is elérhető, ez azonban nem jellemző. Nem utolsó sorban az autóban történő elhelyezés módjára is fordítson figyelmet. Alább az alapvető rögzítési módokról olvashat:

 • Tapadókorong – a kamera szélvédőre történő rögzítésének ideális módszere, ellenáll az ütéseknek és szükség esetén áthelyezető.
 • Kétoldalas ragasztószalag – gyakori, mégis kevésbé praktikus rögzítési módszer. Amint leragasztja valahová a szalagot, többé nem tudja azt áthelyezni.
 • Kengyeles rögzítés – a műanyag szalagokkal történő rögzítési módszer kevésbé használatos, segítségével például a visszapillantóra erősítheti a kamerát.

Ár

Az autós kamerák beszerzési ára annak előnyeihez viszonyítva egészen barátságos. Egy viszonylag alacsony befektetés sok kellemetlenségtől megóvhatja Önt az utakon. A tanúk nélküli baleseteknél ugyanis egy videofelvétel felbecsülhetetlen értékű bizonyíték lehet.

Az autós kamerák az ár szempontjából több kategóriába is oszthatók. A legtöbb esetben érvényes, hogy minél többet költ a kamerára, annál több mindent kap cserébe.

Ár 15 000 Ft-ig

Ha valóban kis összeget szeretne költeni az autós kamerára, akkor már 15 000 Ft alatt is vásárolhat egyet. Azonban alapvető készülékre kell számítani – akár a funkciókat, akár a felvétel minőségét vesszük figyelembe.

Az optika sem a legjobb minőségű, azonban ennek ellenére is képes lesz HD, sőt, FullHD minőségű felvételek készítésére. Ügyeljen a látószögre, annak a lehető legnagyobbnak kellene lennie. A 100° alatti kamerák nem megfelelőek.

Ár 15 000 – 30 000 Ft között

Ebben a kategóriában már olyan termékekre számíthat, amelyek legalább 120° látószöget kínálnak, valamint lehetővé teszik, hogy memóriakártyára mentse a felvételeket. Számos termék automatikus bekapcsolást tesz lehetővé, valamint G-szenzorral is ellátott, amely gondoskodik a videók biztonságáról egy esetleges baleset során.

Ár 30 000 – 45 000 Ft között

Ez az ártartomány nagyban kibővíti az autós kamerák választékát. Az elérhető kamerák jobb képminőséget és szélesebb látószöget kínálnak. Az objektív optikai tulajdonságai jobbak, akár f/1,8 körüli értékekre is számíthat. Egy ilyen objektívvel rendelkező kamera a sötétben is jobb eredményeket biztosít.

Az előző bekezdésben említett szenzorokon kívül mágneses tartóval ellátott kamerák és nagyon korlátozott mértékben optikai stabilizátorral ellátott termékek is megjelennek.

Ár 45 000 Ft felett

Ha 45 000 Ft-tól is többet szán autós kamerára, a piacon kapható legjobb termékek közül válogathat. A nagy felbontás és képfrissítési frekvencia, valamint a minőségi optika és a képstabilizálás alapvetőnek számítanak. A látószög a 160°-ot is meghaladhatja, sőt, a dupla kamera sem ritka.

A prémium funkciók tipikus példái a sávfelismerés, a sebességmérő kamerák észlelése, a járműészlelés és még sok más.

Autós kamerákkal kapcsolatos gyakran ismételt kérdések


Szerinted hasznos volt ez a cikk?
Visszajelzéseidet örömmel fogadjuk.

Autós kamerák
Átlagos értékelés 4.7 az 64 szavazatból